08 Σεπτεμβρίου 2024

Το τεταμένο τετ α τετ Κασσελάκη-Τσαπανίδου στην Κεντρική Επιτροπή -Δείτε εικόνες


Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα νέας διάσπασης.

Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ο Στέφανος Κασσελάκης γνώρισε μία πρώτη ήττα επί της διαδικασίας, όταν 122 μέλη της Κ.Ε τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, όπως ζητούσαν οι «87», ενώ μόλις 86 μέλη ψήφισαν υπέρ της ανοικτής ψηφοφορίας, που ήθελε η πλευρά Κασσελάκη και 4 μέλη ψήφισαν παρών.

Ο κ. Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική, με σκοπό πιθανόν να καταγγείλει όσους τον καταψηφίζουν ως υπονομευτές. Αντίθετα οι επικριτές ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη, για τους ίδιους λόγους.

Έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε και ένα ενδιαφέρον, ιδιαίτερα τεταμένο τετ α τετ με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ορκίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτής Επικρατείας, εμποδίζοντάς τον έτσι να γίνει ο ίδιος βουλευτής μετά την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου.