13 Σεπτεμβρίου 2024

📺Οδηγός ΚΤΕΛ στρίβει τσιγάρο, καπνίζει και παίζει στο κινητό την ώρα που βρίσκεται στο τιμόνι [βίντεο]


Οδηγός ΚΤΕΛ κρατούσε το τιμόνι στην εθνική οδό, ενώ ταυτόχρονα κάπνιζε και έψαχνε τα μηνύματά του στο κινητό του τηλέφωνο, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των επιβατών και καταστρατηγώντας κάθε έννοια του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται σε βίντεο που έφτασε στη Voria.gr, ενώ οδηγούσε αρχικά άνοιξε χαρτάκια και με τα δύο του χέρια έστριβε τσιγάρο και στη συνέχεια άρχισε να καπνίζει παρά τη ρητή απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιο όχημα. Παράλληλα, έχοντας στο ένα χέρι το τσιγάρο πήρε και το κινητό του τηλέφωνο στο οποίο αναζητούσε συγκεκριμένες εικόνες από συνομιλίες του για να τις δείξει σε επιβάτη που καθόταν στο διπλανό κάθισμα από εκείνον. Τρομαγμένοι άλλοι επιβάτες παρατηρούσαν άφωνοι τη συμπεριφορά του.

Διακινδύνεψε την ασφάλεια των επιβατών

Το περιστατικό έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε δρομολόγιο ΚΤΕΛ από την Αθήνα στη Λαμία και μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο οδηγός με χαρακτηριστική άνεση στρίβει το τσιγάρο του, ενώ το λεωφορείο κινούνταν στην Εθνική Οδό. Τοποθέτησε τους καρπούς του στη βάση του τιμονιού και με τα δάχτυλα των δύο χεριές έστριβε το τσιγάρο. Άρχισε ατάραχος να το καπνίζει και ενώ συνομιλούσε με επιβάτη που καθόταν στην πρώτη θέση του οχήματος πήρε στο χέρι του και το κινητό του τηλέφωνο.

Υστερα, φαίνεται να κρατούσε στο ένα χέρι το τσιγάρο και το κινητό και με το άλλο χέρι έψαχνε στην οθόνη μέχρι να βρει μία εικόνα στα μηνύματά του για να τη δείξει στον επιβάτη. Μάλιστα αφού ο επιβάτης είδε την εικόνα ο οδηγός ξαναπήρε στα χέρια του το κινητό, και μετά το άφησε ξανά στην άκρη. Οι επιβάτες είδαν την ίδια κίνηση και άλλες φορές κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, στο οποίο εκτός των άλλων συνομιλούσε διαρκώς με τον επιβάτη που καθόταν στην πρώτη θέση, δίπλα από εκείνη του οδηγού.

Δείτε το βίντεο με τον οδηγό του ΚΤΕΛ: