09 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Κασσελάκη


Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από την έκπτωσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα της Πρότασης Μομφής ήταν δυσάρεστη έκπληξη για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαινόταν σοκαρισμένος λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι η Πρόταση Μομφής σε βάρος του είχε εγκριθεί με 163 «ναι» μια πλειοψηφία ισχυρή και αδιαμφισβήτητη, πήρε το λόγο και οργισμένα μίλησε για κουκούλες και παρέπεμψε για τις αποφάσεις του σε απευθείας επικοινωνία του με τη βάση.

Οι ισορροπίες είχαν αλλάξει μέσα σε μία μέρα, το ντέρμπι που εκτιμούσαν κάποιοι είχε μετατραπεί σε μια άνετη νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και ο Στέφανος Κασσελάκης τέθηκε εκτός ηγεσίας.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για νέα εκλογή προέδρου, με τις διαδικασίες να προχωρούν, η Πολιτική Γραμματεία θα προσπαθήσει την Τρίτη να φτιάξει έναν οδικό χάρτη και θα παραπέμψει στην Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί σε δύο εβδομάδες για να οργανώσει το Συνέδριο που θα επικυρώσει τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα κομματικά όργανα στα οποία συμμετείχε ως πρόεδρος του κόμματος.

Μετά την εσπευσμένη αποχώρησή του την Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή μέχρι τώρα τηρεί σιγήν ιχθύος.

Για σήμερα το πρωί, πριν το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής, είχε προγραμματίσει εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA, την οποία και ακύρωσε. Ο

 Πέτρος Παππάς που εμφανίστηκε στην εκπομπή σήμερα κατήγγειλε τη χθεσινή διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει μαζί του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη κατά την περσινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, εμφανίστηκε λάβρος κατά του κόμματος και των όσων έγιναν χθες, κάνοντας λόγο για εκτροπή, καραγκιοζιλίκια και ένα κόμμα αχταρμά και μη κανονικό.

Το ενδεχόμενο νέου κόμματος

Αν και τις πρώτες ώρες θεωρούνταν βέβαιο ότι θα υπήρχε κάποια αντίδραση από τον Στέφανο Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα άμεσα, αυτή δεν υπήρξε, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Οι επόμενες κινήσεις του θεωρούνται γρίφος και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες εσωκομματικές Εκλογές.

Από χθες ακούγεται έντονα και το σενάριο δημιουργίας νέου κόμματος.

Η φράση του «οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του.