24 Σεπτεμβρίου 2024

📺Μαρινάκης για διαγραφή Σαλμά: Αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες στα ΜΜΕ


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, μετά το αντάρτικο των «11».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε αρχικά σχετικά με την διπλή διαγραφή του κ. Σαλμά (διεγράφη από την ΚΟ και από το κόμμα): «Είναι δεδομένο ότι η διαγραφή του κ. Σαλμά, δεν έχει σχέση με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, στην οποία συμμετείχε και εκείνος, και δεν έχει καμία σχέση με την έκφραση των απόψεων. Η ΝΔ γιορτάζει σε μια εβδομάδα 50 χρόνια ζωής και έχει αντέξει στον χρόνο ως το μόνο κόμμα εξουσίας, γιατί ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη και οι διαδικασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι κάτι το οποίο δεν μπαίνει στο ζύγι».

Ο Μαρινάκης εξηγεί τον λόγο της διαγραφής του Σαλμά
Σε ερώτηση γιατί διεγράφη ο κ. Σαλμάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες στα ΜΜΕ, ξεκινώντας από την ΚΟ όπου κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάσει αυτές τις κατηγορίες στον Εισαγγελέα.

Είναι δεδομένο, είτε κάποιος είναι υπουργός, είτε βουλευτής, ή ο οποιοσδήποτε, ασχέτως αν ανήκει σε μια παράταξη, έχει την δυνατότητα, αν θεωρεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, να το καταγγέλλει και δημοσίως, και μάλιστα ο κ. Σαλμάς το έκανε και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Απηύθυνε μετά από δυο εβδομάδες μια ερώτηση, όπως προβλεπόταν, στην αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη. Ηρθε η υπουργός πολιτισμούς μετά από δυο μέρες στην Βουλή και απάντησε με αναλυτικά στοιχεία. Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα να επανέλθει, όμως δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη και τον Ιούλιο που μας πέρασε του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα. Σημειώνω για την υπόθεση αυτή που μιλάνε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε διαγωνισμός, μπήκαν αυστηρά κριτήρια, συμμετείχαν και άλλες εταιρείες και απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές προς την διοικητική δικαιοσύνη, άρα και προς αυτό το σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση».

Στην συνέχεια επισήμανε ο κ. Μαρινάκης: «Ασχέτως αν μιλάμε για τον κ. Σαλμά και για την συγκεκριμένη υπόθεση, έστω ότι έρχεται κάποιος σε εσάς (απευθυνόμενος στο πάνελ), σε ένα κανάλι και απευθύνει κατηγορίες, πώς θα προστατεύσετε εσείς τον εαυτό σας; Εννοώ όταν υπήρχε η δυνατότητα να ερωτηθείτε, έχετε απαντήσει πλήρως. Αρα με λίγα λόγια η διαγραφή έχει να κάνει με μια συμπεριφορά, η οποία δεν έχει σχέση, με αυτά τα οποία προβλέπονται στην Νέα Δημοκρατία, καθώς στην ΝΔ δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να της απευθύνουμε σε τηλεδικαστήρια και μάλιστα όταν αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη, αρχίζει και γίνεται περίεργη».

Σχετικά με το αν ο κ. Σαλμάς, θα πάει στο κόμμα της κ. Λατινοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι μια συζήτηση που γίνεται σε κάθε διαγραφή βουλευτή», ενώ στο τέλος κατέληξε ότι «το τελευταίο πράγμα το οποίο βγήκε ως μήνυμα από την συγκεκριμένη διαδικασία, είναι ότι επειδή εξέφρασε μια αντίθετη άποψη ο κ. Σαλμάς διεγράφη. Δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η διαχείριση του κ. Σαλμά, με τους άλλους βουλευτές».