23 Σεπτεμβρίου 2024

📺Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (23/09), στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον κ. Κασσελάκη».

«Το σκέφτηκα, το ζύγισα, το συζήτησα, διότι δεν είναι κάτι απλό όπως αντιλαμβάνεστε. Επέλεξα αυτή την στιγμή να μην μπω στην διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται. Περάσαμε έναν χρόνο με μία βίαιη επίθεση από το υπερεγώ στο εμείς».

Η Όλγα Γεροβασίλη αφού ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι δεν θα μετέχει στην εκλογική κούρσα, επεσήμανε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά, θα συστρατευθώ για αυτόν τον σκοπό. Σας θυμίζω ότι ήμουν η πρώτη που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου στο συνέδριο του Φεβρουαρίου και δεν το έκανα για να μπω σε μάχη προσώπων, ηγεσίας ή καρέκλας, αλλά στα αλήθεια πίστευα ότι έπρεπε να δώσω ένα μήνυμα, ότι “δεν πάει άλλο”, διότι εγώ το πίστευα. Φθειρόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και έφευγε από τις αξίες του, και γινόταν κάτι άλλο. Ο κ. Κασσελάκης φέρει την κύρια ευθύνη για το πού βρισκόμαστε σήμερα».

«Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά η δική μου αντίληψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι ένας. Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Φάμελλο, και εγώ περιμένω τον ίδιο να μιλήσει. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, και πρέπει να δούμε τα μείζονα, τα οποία είναι υπαρξιακά» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν όλα. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μόνο ένα έχει κλείσει, ότι σήμερα η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι απευθείας εκλεγμένη από την βάση, και δεν έχει λήξει η θητεία της όπως λέγεται, είναι το όργανο το οποίο αμφισβήτησε και έβαλε ένα “στοπ” στην προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη».

Η βουλευτής της Άρτας ωστόσο, δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το τι θα πράξει στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί, σχολιάζοντας πως «είναι δύσκολες οι απαντήσεις. Αν κερδίσει είναι μία συζήτηση που θα κάνουμε τότε, για το τι θα κάνω εγώ».

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης με τη Νέα Αριστερά.

Μάλιστα, η κα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι δεν έπαψε ποτέ να μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα, και εξέφρασε την προσωπική της επιθυμία πως θα τον ήθελε επικεφαλής μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, στην οποία θα μπορούσε να βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ.