24 Σεπτεμβρίου 2024

📺Νέα Υόρκη: Καλεσμένη της Εμινέ Ερντογάν η Μαρέβα Μητσοτάκη σε επίδειξη με παραδοσιακά νυφικά - Δείτε βίντεο


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώτες κυρίες της Νιγηρίας, του Μαυρικίου, της Βοσνίας, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλα αλλά και της Αλβανίας

Η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Εμινέ Ερντογάν παρουσίασε τις παραδοσιακές τουρκικές φορεσιές και την τουρκική «προίκα» σε άλλες πρώτες κυρίες στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες




Στις δηλώσεις της, η Εμινέ Ερντογάν τόνισε τη συμβολική και πολιτιστική αξία των ειδών προίκας που κατασκευάζονται με αφοσίωση από γυναίκες στην Τουρκία.

«Τα είδη προίκας δεν προορίζονται μόνο για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες αλλά χρησιμεύουν και ως ειδικά γράμματα που εκφράζουν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τα όνειρα των γυναικών μέσω συμβόλων», είπε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η παράδοση της προίκας υπερβαίνει την απλή προετοιμασία για το νέο σπίτι της νύφης- είναι μια κοινοτική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η οικογένεια και οι φίλοι, συμβολίζοντας την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Κάθε στάδιο, από τη δημιουργία των αντικειμένων της προίκας μέχρι την παράδοση του νυφικού σεντουκιού, αντανακλά τη βαθιά ριζωμένη πολιτιστική μνήμη της Ανατολίας.

Τόνισε επίσης πως τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα είναι σαν ζωντανά έγγραφα από τα οποία μπορεί να διαβαστεί γραμμή προς γραμμή ένας πολιτισμός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώτες κυρίες της Νιγηρίας, του Μαυρικίου, της Βοσνίας, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλα αλλά και της Αλβανίας.