06 Σεπτεμβρίου 2024

🤣😝Γιάννης Μουζάλας: Παλεύω να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης


Ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι αγωνίζεται για την απομάκρυνσή του. Επιπλέον, προέτρεψε τα απογοητευμένα μέλη του κόμματος να απαιτήσουν εκλογές από τη βάση.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Attica, ο κ. Μουζάλας ερωτήθηκε για το τι θα πράξει εάν ο κ. Κασσελάκης παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας, τόνισε πως στόχος του είναι να διατηρηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποχωρήσει ο κ. Κασσελάκης από την προεδρία.

Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι ο στόχος του κ. Κασσελάκη δεν είναι να αναλάβει την πρωθυπουργία, σημειώνοντας πως αυτό είναι ξεκάθαρο. «Η πολιτική του φιλοδοξία», είπε, «φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός κόμματος με ποσοστό της τάξης του 5-6%, που μελλοντικά θα συνεργαστεί με άλλους πολιτικούς φορείς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία δεν θα έχει αριστερή κατεύθυνση».

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους «απογοητευμένους συντρόφους» να επανενταχθούν στις εσωκομματικές διαδικασίες και να πιέσουν για την προκήρυξη εκλογών από τη βάση, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η δημοκρατική διέξοδος για το κόμμα.

Όσον αφορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετακινήθηκαν προς τη Νέα Αριστερά, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την άποψη ότι έσπευσαν να αποχωρήσουν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εξελίξεις να ήταν διαφορετικές εάν είχαν παραμείνει.