12 Σεπτεμβρίου 2024

📺ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Κασσελάκη – Σβίγκου που οδήγησαν στην σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος απόψε στις 8 μ.μ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του Μανώλη Καπνισάκη με τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ερώτημα διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα, με την κα Σβίγκου να μην απαντά.

Στη συνέχεια στην κα Σβίγκου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης θέτοντάς της το ίδιο ερώτημα, με την γραμματέα του κόμματος να παραπέμπει τον κ. Κασσελάκη στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο», με τον κ. Κασσελάκη να ανταπαντά: «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Τα παραπάνω φέρεται να οδήγησαν την Ράνια Σβίγκου στην έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Την ίδια ώρα ως «αποτυχημένο Καπιτώλιο» χαρακτηρίζει τα όσα διημείφθησαν η εσωκομματική πλειοψηφία.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσει για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη.

Η συζήτηση άνοιξε έπειτα από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συγκαλείται με απόφαση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου. Παρ’ ότι αρχικά διέρρευσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετέβαινε στην Κουμουνδούρου για να παραστεί στη συνεδρίαση, ωστόσο πηγές από το περιβάλλον του διαψεύδουν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.