19 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - Τζάκρη: Έχω μάρτυρες για το bullying - Ως υπουργός, σταμάτησα σκανδαλώδεις αποφάσεις που υπέγραφε, απαντά ο Ραγκούσης


Με τον κύριο Ραγκούση μοίρα κακή με έφερε «να μπλέξω» ήδη δυο φορές, λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί να πάει στη Δικαιοσύνη - Για πολιτική φαιδρότητα την εγκαλεί ο Γιάννης Ραγκούσης

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Γιάννη Ραγκούση στη σημερινή Πολιτική Γραμματεια του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των αιτιάσεων της κυρίας Τζάκρη περί μπούλινγκ από τον κ. Ραγκούση. Ο δεύτερος γύρος του καβγά σημειώθηκε ενώπιον των κορυφαίων στελεχών, με την κυρία Τζάκρη να δηλώνει πως «με τον κύριο Ραγκούση μοίρα κακή με έφερε «να μπλέξω» ήδη δυο φορές! Στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα».

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας να προσφύγει σε βάρος της στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι η ίδια έχει στη διάθεσή της σωρεία αυτήκοων και αυτοπτών μαρτύρων για περιστατικά bullying σε βάρος της.

Η κυρία Τζάκρη ανέφερε τα ακόλουθα: 

1. Τα θέματα προσωπικής τιμής δεν συναιρούνται και δεν συμψηφίζονται μεταξύ ασχέτων κι ανόμοιων υποθέσεων. Το «κοίτα ποιος μιλάει!» αφορά στον ίδιο και δεν αποτελεί μια έμμεση τοποθέτηση μου για τις καταγγελίες τρίτων προσώπων.

2. Το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα δίνει την ευκαιρία σε κομπάρσους να μετατρέπονται αυθαιρέτως σε πρωταγωνιστές, ρίχνοντας το πολιτικό επίπεδο στα Τάρταρα. Είμαι πολύ έμπειρη για να εμπλακώ σε ριάλιτυ εν μέσω πολιτικής κρίσης. Παραμένει λοιπόν στην προσωπική μου διακριτική ευχέρεια το αν και πότε θα εμπλέξω το συλλογικό μας δράμα με τις όποιες προσωπικές μας εκκρεμότητες.

3. Το ποια είναι εξάλλου η παρουσία κι η προσωπικότητα ενός εκάστου είναι γνωστό τοις πάσι στο μικρό μας τόπο κι έτσι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο! Πόσω μάλλον όταν υπάρχουν κι άλλες κυρίες που υπέστησαν ανάλογη μεταχείριση όπως για παράδειγμα μπροστά σε όλη την Πολιτική Γραμματεία προ εξαμήνου.

4. Με τον κύριο Ραγκούση μοίρα κακή με έφερε «να μπλέξω» ήδη δυο φορές! Στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα. Συνάντηση μας από κοινού για τρίτη φορά προφανώς δεν προβλέπεται οπότε μάλλον ξεμπλέκουμε. Τον καλώ λοιπόν να καταφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον μου.

5. Σας διαβεβαιώ ότι όταν έρθει εκείνη η στιγμή, δεν θα χρειαστώ την άδεια κανενός για να αποκαλύψω τις μεταξύ μας επικοινωνίες. Ούτε θα χρειαστώ διασταλτικές ερμηνείες του όρου. Θα καταθέσουν πλήθος αυτοπτών κι αυτήκοων μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bulling σε βάρος μου, με αφορμή πάντα την πολιτική μου δραστηριότητα τότε που ο εν λόγω κύριος είχε ρόλο πολιτικού προϊστάμενου, αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο. Δεν ξέρω αν η εμμονή του αυτή δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την συνεχή έκπτωση ή αν απλώς πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του.

Απάντηση Ραγκούση

Από την πλευρά του, σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις της Θεοδώρας Τζάκρη έδωσε ο κ. Ραγκούσης.

«Η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με την Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως Υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Όσο για την πολιτική αντιπαράθεση με την πρώην εκπρόσωπο τύπου Δώρας Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αποτελεί ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θεοδώρα Τζάκρη, αυτή να βαφτίζεται ως ζήτημα εκφοβισμού και μπούλινγκ. Μάρτυρες όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας».

Η δημόσια κόντρα τους

Νωρίτερα σήμερα, σε δημόσια κόντρα περί bullying προχώρησαν Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Ραγκούσης μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων το πρωί της Πέμπτης μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού για χυδαία συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη κατά γυναίκας στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αφού είχε προηγηθεί η καταγγελία Νοτοπούλου.

«Δεν ξέρω, όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Αλλά το να μιλάει ο κ Ραγκούσης για bullying με ξεπερνά, ξέρει αυτός» είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ η κυρία Τζάκρη για να ερωτηθεί στη συνέχεια «με εσάς;» και να απαντήσει «με πολλούς».

Κατά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτός που υφίσταται bullying: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο από να σου πουν φύγε και μην εκλεγείς ξανά».

Ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε στη Θεοδώρα Τζάκρη από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 καθώς ενημερώθηκε on air για τις καταγγελίες σε βάρος του, με τον ίδιο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

«Τέτοια λάσπη σε όλη μου τη ζωή δεν την έχω "φάει". Δεν έχω δεχθεί ποτέ τέτοια λάσπη και δεν θα το επιτρέψω, θα την επιστρέψω και θα φροντίσω να τιμωρηθεί σε όλα τα επίπεδα. Απλά και νηφάλια, την προκαλώ και απαιτώ να πει δημόσια τι εννοεί. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τεκμηριώσει τέτοιο ισχυρισμό. Αν δεν το κάνει ή το κάνει ψευδώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες πολτικες κομματικές και νομικές. Αυτή τη λάσπη της κυρίας Τζάκρη και το γεγονός ότι διανοήθηκε να εκτοξεύσει εναντίον μου τέτοια συκοφαντία, όχι θα την επιστρέψω, αλλά θα φροντίσω να τιμωρηθεί αυστηρά σε όλα τα επίπεδα» είπε αρχικά ο κ. Ραγκούσης.

«Την προκαλώ, γιατί θα μπλέξει αλλιώς μαζί μου. Αν έχει να μου καταλογίσει οτιδήποτε να τολμήσει, να διανοηθεί να το κάνει. Αυτό που λεέι είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό. Το μόνο που έχω δώσει δικαίωμα στον εαυτό μου είναι με όποιον διαφωνώ να έχουμε πολιτική αντιπαράθεση» συμπλήρωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.