15 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ😎🍿Ο Μωραΐτης κατηγορεί τον στενότερο συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου πως είναι το τρολ marka2 του Α. Τσίπρα


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο Κ. ΔΗΜΤΣΑΣ

Ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κατηγορείται πως είναι ένα από τα πιο διάσημα πολιτικά troll του διαδικτύου με ενεργή δράση στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σαφή στόχευση κατά του έκπτωτου πλέον, Στέφανου Κασσελάκη.

Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωστή Δήμτσα τον οποίο ο γνωστός στιχουργός και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μωραϊτης, κατονομάζει ως τον άνθρωπο πίσω από τον λογαριασμό Marka2.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη».» έγραψε ο κ. Μωραΐτης στον λογαριασμό του στο facebook, ζητώντας μάλιστα από τον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου «Κύριε Δήμτσα, ανάκληση, συγγνώμη και την κουκούλα σας στην τσέπη».


Ο λογαριασμός Marka2 θεωρείται ως ένας από τους σκληρότερους λογαριασμούς τρολ στο ελληνικό διαδίκτυο. Λειτουργεί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) και θεωρείται ως ένα από τα λεγόμενα “τρολ του ΣΥΡΙΖΑ”. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών βρισκόταν σε προνομιακή σχέση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέχρι την μέρα που ο έκπτωτος σήμερα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

ΔΗΜΤΣΑΣ: «Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»

Το orthodoxia.info αναζήτησε τον κ. Δήμτσα ώστε να απαντήσει στα όσα αναφέρει για το πρόσωπο του ο κ. Μωραϊτης. Ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν λακωνικός: «Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο λογαριασμός Marka2 τον οποίο ο κ. Μωραϊτης αποδίδει στον κ. Δήμτσα έκανε την εξής ανάρτηση:

«Κύριε @Nikosmoraitis μόλις ο κ.Δημτσας προσφύγει στη δικαιοσύνη και εναντίον σας θα είμαι μάρτυρας του. Εκει θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Συγνωμες δεν γίνονται δεκτές Για το αν είστε τρολ του κ.Κασσελακη ρωτήστε τον κ.Σπιρτζη Χαιρετισμούς στον Νταλαουρα και στον Στέφανο » έγραψε.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜΤΣΑΣ

Ο δημοσιογράφος Κωστής Δήμτσας θεωρείται ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου. Από την μέρα της ανάρρησης του κ. Ιερωνύμου στον θρόνο των Αθηνών ανέλαβε την διοίκηση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής μέσω της ΜΚΟ Αποστολή.


Ο δημοσιογράφος Κωστής Δήμτσας θεωρείται ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Χρήστος Μπόνης

Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτο ως ένας εκ των προνομιακών συνομιλητών του Μεγάρου Μαξίμου εξ ονόματος της Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου ενώ υπήρξε ένας εκ των ελαχίστων που γνώριζε αλλά και διαχειρίστηκε την υπόθεση της συμφωνίας Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου – Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή του καθεστώτος της μισθοδοσίας των κληρικών, η οποία ναυάγησε.

Τον Αύγουστο του 2018 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον διόρισε στην νευραλγική θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους παρά το γεγονός πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην πνευματική ευθύνη του οποίου ανήκει το Άγιον όρος, είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία του. Διαφωνία την οποία διατήρησε ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας Δήμτσα στον Άθωνα .

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Αν και το αληθές ή όχι των καταγγελλομένων μένει να αποδειχθεί, ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας και την ίδια την Εκκλησία αφού είναι η πρώτη φορά που ανώτερο στέλεχος Της εγκαλείται για σοβαρές παρεμβάσεις στα πολιτικά πράγματα.

Μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην οποία ανήκει ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» που διευθύνει ο κ. Δήμτσας, δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση.