10 Σεπτεμβρίου 2024

📺Τζανακόπουλος: Πήγα στον Άρειο Πάγο να ενημερωθώ για το αν εμπλέκονται πολιτικοί στο σκάνδαλο Novartis-Φλωρίδης: Καλύτερα να μη μιλούσες σήμερα στη Βουλή🤣🤣


Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και βουλευτές της αντιπολίτευσης ξέσπασε σήμερα στη βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με υπαινιγμούς και κατηγόριες αναφορικά με την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis και τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης σε συνάρτηση με την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη να σηκώνει το γάντι και ν’ απαντά: «Όταν τελικά ολοκληρώθηκε η έρευνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε επίσημα τον λαό. Ξέρετε άλλο τρόπο για την επίσημη ενημέρωση των πολιτών εκτός από την ίδια την εισαγγελία;».

Φλωρίδης: Καλύτερα να μη μιλούσατε καθόλου κ. Τζανακόπουλε

Ο κ. Φλωρίδης δεν σταμάτησε εκεί αλλά έθεσε σε αντιπαραβολή τον χειρισμό της υπόθεσης της σκευωρίας Novartis και τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνατε εσείς κ. Τζανακόπουλε, που πηγαίνατε στον Άρειο Πάγο, στην Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της για να ενημερωθείτε για την σκευωρία Novartis που στήσατε», είπε χαρακτηριστικά με τον κ. Τζανακόπουλο να σημειώνει: «Υπήρχαν δημοσιεύματα τότε που ενέπλεκαν στην υπόθεση πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς. Είχα υποχρέωση να ενημερωθώ για ένα ζήτημα που αφορούσε τη λειτουργία του πολιτεύματος όχι ως προς την ουσία της δικογραφίας αλλά ως προς την ύπαρξη της».

«Καλύτερα να μη μιλούσατε καθόλου κ. Τζανακόπουλε. Το κάνατε χειρότερο. Ομολογήσατε ευθεία παράβαση του Συντάγματος που λέει ότι όταν οι δικαστικοί λειτουργοί συναντήσουν όνομα πολιτικού αποσταλούν αμελλητί στη Βουλή τη δικογραφία. Αυτό σημαίνει παραβίαση της ανεξαρτησίας των εξουσιών. Θέλατε να τα καταπατήσετε όλα, στήσατε τη σκευωρία για να οδηγήσετε στα δικαστήρια ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Καταλύσατε κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών», αντίτεινε ο κ. Φλωρίδης.

«Μας λέτε ότι εδώ ότι όλα έγιναν καλώς, τρεις περίεργοι ιδιώτες, ερήμην της κυβέρνησης και της ΕΥΠ έκαναν παρακολουθήσεις. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό σε μια δημοκρατία που γιόρτασε 50 χρόνια αγώνων και θυσιών» είπε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ με τον Νάσο Ηλιόπουλο της ΝΕΑΡ να χαρακτηρίζει «βλακείες» τον πλημμεληματικό χαρακτήρα των παραβάσεων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών τονίζοντας πως θα πρέπει να παραπεμφθούν ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής και ο πρωθυπουργός σε ειδικό δικαστήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

«Δεν θέλετε να γίνει γρήγορα η δική των Τεμπών. Γιατί; Γιατί εκμεταλλεύεστε πολιτικά το πόνο των θυμάτων. Θέλετε να εκμεταλλεύεστε το πόνο πολιτών. Οτιδήποτε οδηγεί τη δίκη να γίνει γρήγορα σας βρίσκει αντίθετους», απάντησε με νόημα ο κ. Φλωρίδης.