18 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η ΝΔ με 24%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα της ΝΔ με ποσοστό 24% και «μάχη» για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ (13%) και ΣΥΡΙΖΑ (10%) δίνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8%, Σπαρτιάτες 1%, Ελληνική Λύση 7,5%, Νίκη 3,5%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νέα Αριστερά 1,5%, ΜεΡΑ25 2,5%, Φωνή Λογικής 3,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 19%.








Στο σενάριο της κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται συγκεντρώνοντας ποσοστό 30% κι ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 16% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%.



«Μάχη» δίνεται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να παγιώνει τη διαφορά του.




Στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει συμβάλλει και η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, με την εσωτερική διαμάχη να μαίνεται, φτάνοντας στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.






Ο Ανδρουλάκης πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για αρχηγός

Ο νυν πρόεδρος, παρ’ ότι αμφισβητήθηκε ευθέως από τους συντρόφους του στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, να παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία.











Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των πολιτών αξιολογούν θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ



Η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μείζον θέμα που απασχολεί τους πολίτες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34,5% και να ακολουθεί το εισόδημα με 18% και η οικονομία με 15%.



Το 54% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τους ενδιαφέρεται αρκετά έως πολύ για τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, με μόλις το 20% να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται λίγο έως καθόλου