17 Οκτωβρίου 2024

Υπερσυνταγογράφηση: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 1.100 γιατροί -Είχαν γράψει από 2.500 έως και 6.000 συνταγές σε ένα μήνα


Περισσότεροι από 1.100 ιδιώτες γιατροί από ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται στο στόχαστρο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φορολογικό έλεγχο μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης μέσω των συνεργατών του παρέδωσε ένα usb στον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή με τα στοιχεία χιλιάδων γιατρών για συνταγογραφήσεις για τις οποίες θα πρέπει όταν κληθούν από τον κ. Πιτσιλή να προσκομίσουν τις αντίστοιχες αποδείξεις από τις επισκέψεις των ασθενών για τους οποίους έγιναν οι συνταγογραφήσεις.

Πηγές του υπουργείου Υγείας που μίλησαν στο iefimerida.gr επισήμαναν ότι με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Γεωργιάδη όταν και αναβαθμίστηκε το ΗΔΙΚΑ ξεκίνησε έρευνα για ιδιώτες γιατρούς που εμφανίζονταν πρώτοι στη συνταγογράφηση.

Ποιες ειδικότητες γιατρών μπαίνουν στο στόχαστρο

Γενικοί γιατροί, παθολόγοι και καρδιολόγοι είναι οι γιατροί που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη έρευνα με το 50% να αφορά γενικούς γιατρούς και παθολόγους.
Οι ίδιες πηγές του υπουργείου ανέφεραν στο iefimerida.gr οτι υπάρχει γιατρός που έγραψε 6.000 συνταγές σε έναν μήνα. Ενω άλλος 5.500 συνταγές. Το υπουργείο έχει ξεχωρίσει τους ιδιώτες και τους παρέδωσε στον κ. Πιτσιλή.

Είχαν γράψει από 2.500 έως και 6.000 συνταγές

Οι δέκα πρώτοι στη λίστα Γεωργιάδη είναι γενικοί γιατροί με τον πρώτο να έχει γράψει 6.000 συνταγές ο δεύτερος 5.500 συνταγές ενώ ακολουθούν με 5.000 συνταγές έως και 2.500 συνταγές και όλες αυτές σε ένα μήνα. Πλέον ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να καλέσει έναν έναν τους γιατρούς για να διαπιστώσει εάν έχουν κοπεί και οι αντίστοιχες αποδείξεις από τις επισκέψεις των ασθενών.
Οπως είπαν οι πηγές του υπουργείου Υγείας η οικονομική αστυνομία και η ΑΑΔΕ θα έχουν δουλειά για τα επόμενα χρόνια! Τα στοιχεία αυτά αφορούν γιατρούς από όλη τη χώρα. Η βασική επιδίωξη του υπουργείου δεν είναι μόνο να τιμωρήσει τους γιατρούς που παρανόμησαν αλλά και να καταφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά που καταχράστηκαν από το δημόσιο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
iefimerida.gr