13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος με μεγάλο ποσοστό-Κέρδισε με 20% και στο Δήμο το νούμερο τον Δούκα


Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Χάρη Δούκα, για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Με ενσωμάτωση στο 97,20% των εκλογικών τμημάτων τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 59,93%
Χάρης Δούκας: 40,07%

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη σε εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του προέδρου, καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 είχε αναδειχθεί νικητής της διαδικασίας με 67% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο.

Ο Δούκας συνεχάρη τον Ανδρουλάκη - «Προχωράμε όλοι μαζί»

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Δούκας τηλεφώνησε στις 20:30 στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπε «προχωράμε όλοι μαζί».

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων

Ένα αξιοσημείωτο προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων για το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 59,19% των ψήφων, ενώ ο Χάρης Δούκας το 40,81% στο 69,77% της ενσωμάτωσης.


Η μετατόπιση ψηφοφόρων προς τον Ανδρουλάκη φαίνεται ότι είναι καθοριστική. Όταν η διαφορά στον πρώτο γύρο ήταν 9 μονάδες και στον δεύτερο γύρο επεκτάθηκε στις 20, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι των άλλων υποψηφίων έχουν στραφεί κυρίως προς τον Ανδρουλάκη. Είναι επίσης πιθανό ότι ένα τμήμα των ψηφοφόρων έχει επιλέξει να απέχει, αλλά τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η τάση είναι υπέρ του Ανδρουλάκη.