17 Οκτωβρίου 2024

📺Γεωργιάδης: Ο γιατρός που του επεβλήθη πρόστιμο 800.000 ευρώ υπολογίζουμε ότι είχε κέρδος 400.000-Τι να κάνουν όσοι εντοπίζουν στον φάκελό τους φάρμακα που δεν έχουν πάρει


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σήμερα στον ΑΝΤ1 στις αποκαλύψεις για τις ύποπτες συνταγογραφήσεις από γιατρούς.

Απαντώντας στον αν οι γιατροί που έχουν παρανομήσει θα εξακολουθήσουν να ασκούν το επάγγελμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι, «οι γιατροί αυτοί έχουν ήδη μπλοκαριστεί από την συνταγογράφηση» και ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που θα προχωρήσουν τη διαδικασία για τα περαιτέρω, ενώ τα στοιχεία θα σταλούν και στον εισαγγελέα.

Επανέλαβε το μήνυμα προς όλους τους γιατρούς: «Το μήνυμα που έχω να στείλω στους γιατρούς είναι ''μην το κάνετε''. Με τα συστήματα που εγκαταστήσαμε θα τους πιάσουμε έναν έναν όλους, θα πάμε πίσω από εκεί που εγκαταστάθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δεν θα γλιτώσει κανείς. Να σταματήσουν να το κάνουν αυτοί οι ελάχιστοι που το κάνουν».

Μιλώντας για τον γιατρό που του επιβλήθη πρόστιμο 800.00 ευρώ είπε: «Αν επεβλήθη πρόστιμο 800.000 ευρώ, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καταλογίζουν το διπλάσιο από το κέρδος που υπολογίζουν ότι έβγαλε. Υπολογίζουν ότι έβγαλε 400.000 ευρώ και έβαλαν πρόστιμο 800.000. Αυτό είναι μόνο για το 2024, θα γίνει έλεγχος και προς τα πίσω».

Τι πρέπει να κάνουν όσοι εντοπίζουν στον φάκελό τους φάρμακα που δεν έχουν πάρει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν πέσει θύματα και έχουν γραφτεί παρανόμως φάρμακα στον ηλεκτρονικό τους φάκελο είπε ότι αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα στον ασθενή. «Επειδή τώρα φτιάχνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή και ότι γράφεται μας ακολουθεί για πάντα, αν φανεί ότι πήραν κάποιο φάρμακο, που δεν έχουν πάρει, να μπλοκαριστούν από άλλα φάρμακα που έχουν ανάγκη».

Οπότε προειδοποίησε: «Όσοι βλέπουν ότι εχει συμβεί αυτό στον ΑΜΚΑ τους, να ειδοποιήσουν αμέσως τον ΕΟΠΥ» για να διασφαλίσουν και ότι δεν θα έχουν πρόβλημα μελλοντικά.

Πώς το υπουργείο κατάφερε να βρει τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή επιτυχία του υπουργείο ο κ Γεωργιάδης είπε: «Αυτό που έγινε ήταν μια βασική πολιτική μου απόφαση με το που πήγα φέτος στο υπουργείο, το είχα ανακοινώσει μάλιστα από την αρχή ότι θα ξεκινήσω προσπάθεια να πιάσω τους πάντες. Ψηφίσαμε ειδική διάταξη τον Μάρτιο για να μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα η ΗΔΙΚΑ και ο ΕΟΔΥ, αγοράσαμε και εγκαταστήσαμε ειδικά συστήματα το καλοκαίρι, βάλαμε με ηλεκτρονικό τρόπο τις διαγνωστικές εξετάσεις και όλα εχουν αρχισει και λειτουργούν με ειδικούς αλγορίθμους έχουν αρχίσει και βγαίνουν όλα μπροστά μας».