09 Οκτωβρίου 2024

📺Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού -Βρέθηκε στην πισίνα του σπιτιού του


Νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του βρέθηκε ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού, σοκάροντας τον χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του διεθνούς μπακ ανασύρθηκε από την κοινόχρηστη πισίνα στο σπίτι του, που βρίσκεται στη Γλυφάδα, επί της οδού Διαδόχου Παύλου.

Επί τόπου μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας, η σήμανση και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος 31χρονος δεν φέρει ίχνη τραυμάτων, ως εκ τούτου πιθανολογείται αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε ένα μπουκάλι βότκα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε έγινε η κατανάλωσή του. Η ΕΛΑΣ ερευνά εάν υπάρχουν και άλλες ουσίες στο σπίτι. Θα γίνει νεκροψία, νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του.

Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής κι έμεινε στην Αθήνα -Ανησύχησε η γυναίκα του που δεν τον έβρισκε

Ο Μπάλντοκ, εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League και έμεινε στην Αθήνα.

Η γυναίκα του 31χρονου ποδοσφαιριστή που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, του τηλεφωνούσε από το πρωί, αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Τραγική «λεπτομέρεια»: Τον έπαιρνε για να ευχηθεί στην κόρη τους για τα γενέθλιά της. Η γυναίκα ανησύχησε και πήρε τηλέφωνο τον σπιτονοικοκύρη της οικίας στη Γλυφάδα, ο οποίος έσπευσε στο οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου και τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του, στον πάτο της πισίνας.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο το Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον.

Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ.

Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Ο 31χρονος μπακ πήρε μεταγραφή φέτος στους «πράσινους», προκειμένου να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ έγινε διεθνής με τη «γαλανόλευκη» λόγω την ελληνικής καταγωγής γιαγιά του.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι' αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Με το εθνόσημο αγωνίστηκε συνολικά 12 φορές κάνοντας ντεμπούτο στις 2 Ιουνίου 2022 κόντρα στην Ιρλανδία και η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο μπαράζ πρόκρισης του Euro 2024 κόντρα στη Γεωργία τον περασμένο Μάρτιο.


Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Στις 29 Μαΐου ο Μπάλντοκ ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας συμβόλαιο με τους πράσινους συμβόλαιο έως το 2027.

Ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω με αποτέλεσμα να κάνει το ντεμπούτο του με το τριφύλι στο εντός έδρας ματς με τον Άγιαξ (8/8/2024), ενώ αγωνίστηκε και στο πρόσφατο ντέμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10/2024).

Από ένα χωριό του Μπάκιγχαμ στην Premier League

Γεννήθηκε στο Steeple Claydon της Αγγλίας και το πλήρες όνομα του είναι Τζορτζ Χένρι Άιβορ Μπάλντοκ και ήταν ο τρίτος γιος της οικογένειας καθώς είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια...

Παρόλο που οι τοπικές ομάδες της περιοχής δεν είχαν αναδείξει κάποιον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τα δύο αδέλφια (ο Τζόρτζ και ο Σαμ) βρέθηκαν στις ομάδες νέων της Μίλτον Κέινς Ντονς, ωστόσο μετά από διάφορους δανεισμούς ο Τζορτζ κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και σιγά, σιγά να προκαλεί το ενδιαφέρον κι άλλων συλόγων.

Τελικά έφταε να κάνει το μεγάλο άλμα το 2017 με τη μεταγραφή στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Με τις «λεπίδες» έφτιαξε το όνομα του και έφτασε να αγωνιστεί στην Premier League (83 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου), με τα δημοσιεύματα στην προ κορωνοϊού να αναφέρουν ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι συνεργάτες του τον είχαν στη λίστα με τους παίκτες που θα μπορούσαν να κληθούν στην Εθνική Αγγλίας.

Ο ίδιος όμως εκείνη την εποχή το είχε πάρει απόφαση να αγωνιστεί για την Ελλάδα...