08 Οκτωβρίου 2024

📺ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΣΥΡΙΖΑ κατά Πέτρου Παππά μετά από σχόλιο για την παρουσία φαντάρων σε αντιπολεμική πορεία


Η αναφορά του Πέτρου Παππά που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος Πέτρου Παππά σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη συμμετοχή φαντάρων με στολή σε αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ.

«Δεν μπορεί ένας κληρωτός με τη στολή να διατρανώνει μια πεποίθηση -κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει μια πεποίθηση και μπορεί να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος του οποίου είναι μέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Παππάς μιλώντας στο One Channel με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδίδει ανακοίνωση όπου σημειώνει:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη  που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα  των στρατευμένων».

Η αναφορά του Πέτρου Παππά που προκάλεσε αντιδράσεις

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει φωτογραφία που δείχνει κληρωτούς να συμμετέχουν σε αντιπολεμική πορεία που είχε οργανώσει το ΚΚΕ προ ημερών, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Αυτά είναι επικίνδυνα αν γίνονται. Δεν μπορεί ένας κληρωτός με τη στολή να διατρανώνει μια πεποίθηση -κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει μια πεποίθηση και μπορεί να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος του οποίου είναι μέλος. Από και πέρα, ο στρατός έχει τους δικούς του κανόνες και νοείται κάποιος άνθρωπος που κάνει τη θητεία του να συμμετέχει με τη στολή σε πορεία και να μιλάει εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει στους δικούς του κανόνες και δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Τελεία. Στο στρατό υπάρχει ιεραρχία. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτικοποίηση σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του και φαντάζομαι ότι θα υπάρξει και η προβλεπόμενη ποινή».

Το απόσπασμα στο 41:00 του βίντεο