23 Οκτωβρίου 2024

ΤΙ; ΘΑ ΚΟΨΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΠΠΑ;👍👍Δήλωση συνεργατών Α. Σαμαρά: «Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά στα σύνορά μας, χωρίς άλλους επικίνδυνους χαριεντισμούς»


Απάντηση έδωσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις αιχμές που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα στη Βουλή, για τη στάση του σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση, όπου βρέθηκε δίπλα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αφήνουν νέες αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά σχολιάζουν πως:

Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…

Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.

Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλεον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε οτι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις.

H αντίδραση της κυβέρνησης

«Ο πρωθυπουργός είπε αυτό που ήθελε να πει δημοσίως, στη Βουλή», αναφέρει κυβερνητική πηγή χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι προφανές ότι υπάρχει έντονη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση του κ. Σαμαρά όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ πρωθυπουργικοί συνεργάτες αναγνωρίζουν ότι η δήλωση «συνεργατών» του κ. Σαμαρά συνιστά μια κίνηση κλιμάκωσης στο εσωτερικό μέτωπο.