04 Οκτωβρίου 2024

ΑΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ😝😝Σκέρτσος: Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή


[Εντυπωσιακό πάντως άτομα που γλύφουν εκεί που εφτυναν να μας κάνουν και μαθήματα 😂😂🤦🏻‍♂️]

«Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη χαρά, σε αυτή τη γιορτή» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα παρευρεθούν οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ στη σημερινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια του κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η πιο ανθεκτική δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης των 50 χρόνων. Μια παράταξη που μένει πιστή στις παραδόσεις και στις αξίες, τις αρχές της, αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είναι χρήσιμη για τον τόπο, Ότι προχωράει μαζί με την κοινωνία που αλλάζει και έχει νέες ανάγκες και νέα προβλήματα. Γι’ αυτό και παραμένει χρήσιμη και αναγκαία και παραμένει και στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τα νέα ζητήματα και με τις νέες προκλήσεις των καιρών. Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα της πολιτικής στην Ελλάδα. Εκεί χρειάζονται απαντήσεις. Χρειαζόμαστε μια πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση που να μην είναι αναχρονιστική. Εγώ αυτό βλέπω σαν κυριότερο πρόβλημα. Ότι αναμοχλεύονται ιδέες και πολιτικές από το παρελθόν, ακόμα και από τον προηγούμενο αιώνα, τον 20ο αιώνα, ενώ έχουμε προβλήματα του 21ου αιώνα και κανείς από την αντιπολίτευση δεν μιλάει για αυτά. Η Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι τα τελευταία χρόνια, τα τελευταία 8-9 χρόνια, έχει αποδείξει ότι μπορεί να απαντάει σε αυτά τα προβλήματα άλλοτε αποτελεσματικά, πειστικά, άλλοτε λιγότερο αποτελεσματικά. Κανένας δεν κρύβεται από τα λάθη του. Εμείς τα ομολογούμε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι» υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να εστιάσουμε στην πολιτική. Αυτό αφορά στην κοινωνία στα προβλήματα των πολιτών και όχι στην παραπολιτική. Είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής για τη δημοκρατία συνολικά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στιβαρά κόμματα εξουσίας, πολυσυλλεκτικά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα τέτοιο κόμμα που χωράνε μέσα του πολλές απόψεις. Δημοκρατικές απόψεις. Το να διαφωνούμε μεταξύ μας δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως θεωρώ ότι είναι πλούτος για τη δημοκρατία, γιατί μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση προκύπτουν οι καλύτερες λύσεις. Επομένως, η Νέα Δημοκρατία, αυτό το υπόδειγμα πολιτικής υπηρετεί και είναι αυτό που την έχει κρατήσει, επαναλαμβάνω, χρήσιμη. Την έχει διατηρήσει ως μια χρήσιμη πολιτική δύναμη για τον τόπο» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όσον αφορά στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κληθείς να σχολιάσει ότι δημοσκοπικά φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, ο κ. Σκέρτσος είπε τα εξής.

«Το σχόλιο είναι αυτό το οποίο είπα και νωρίτερα. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη, πιο σύγχρονη, πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση. Αυτό βοηθάει και την κυβέρνηση να ασκεί καλύτερα τα καθήκοντά της. Όχι ότι είναι ο απολύτως ικανός και αναγκαίος λόγος για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Για μας αντίπαλος, βασικά, είναι τα προβλήματα των πολιτών. Με αυτά ασχολούμαστε με το στεγαστικό ζήτημα, με την ακρίβεια, με το να δημιουργήσουμε καλύτερες δουλειές, να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Αυτά είναι τα ζητήματα των πολιτών. Σε αυτά περιμένουμε απαντήσεις και προτάσεις και από την αντιπολίτευση για να έχουμε μια καλύτερη δημοκρατία και μια καλύτερη κοινωνική συνύπαρξη. Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα επειδή έχει υποφέρει πάρα πολύ την προηγούμενη δεκαετία, να πάει μπροστά και να μην χρησιμοποιεί λύσεις, τσιτάτα και ιδεοληψίες του παρελθόντος που μας έφεραν σε αδιέξοδα».