26 Οκτωβρίου 2024

📺Θεσσαλονίκη: Εντυπωσίασαν και αποθεώθηκαν οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους – Δείτε βίντεο


Με εθνική υπερηφάνεια «πλημμύρισε» η πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, κατά τη στρατιωτική επίδειξη της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και των Μουσικών τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

Με επιδέξιες κινήσεις στον χειρισμό των όπλων τους, ακρίβεια και αρμονία, οι σπουδαστές της Διμοιρίας Επιδείξεων της ΣΣΑΣ εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και τα μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Αποκορύφωμα, η στιγμή που μέσα από λευκούς καπνούς, σχημάτισαν την ελληνική σημαία και τα αρχικά της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων με τα όπλα τους, φωνάζοντας «για την πατρίδα μας, το αίμα μας και το αίμα μας για τη σημαία μας!».



Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία από νωρίς, ώστε να κρατήσει θέση για να παρακολουθήσει την παρέλαση, ενώ αρκετοί σκαρφάλωσαν ακόμη και σε παγκάκια, ώστε να διασφαλίσουν καλύτερη θέα.

Εντυπωσιακοί ήταν και οι μουσικοί των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων που εκτέλεσαν στρατιωτικά εμβατήρια, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, όπως τα Λιανοχορταρούδια”.