07 Οκτωβρίου 2024

📺Βουλή: Αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου – Ξαφνική αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου


Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υπουργών και βουλευτών πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου «καλή δύναμη, υγεία, καλή εργασία προς την πορεία όλων μας. Πορεία δυνατή, πορεία αγάπης και κυρίως πορεία ελπίδας».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέγνωσε στο Σώμα το Προεδρικό Διάταγμα της λήξης των εργασιών της Α’ Συνόδου.

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Αλέξης Χαρίτσης (Νέα Αριστερά), Δημήτρης Νατσιός («Νίκη»), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), Βασίλης Στίγκας («Σπαρτιάτες»).

Στα υπουργικά έδρανα παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, ακολούθησε η αναλογική εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων, όπως ορίζουν τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Η αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, συνέβη ένα απρόοπτο με την Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να καθίσει στο έδρανό της. Αφού ήπιε λίγο νερό, ο «γαλάζιος» βουλευτής Καρδίτσας, Τέλης Σπάνιας, που είναι και γιατρός, πήρε τον σφυγμό της.

Αργότερα, και αφού συμμετείχε κανονικά στην ψηφοφορία, η βουλευτής της ΝΔ πήγε στο εντευκτήριο, όπου ήπιε πορτοκαλάδα, και αισθάνθηκε καλύτερα.

Δείτε εικόνες από τον αγιασμό: