01 Οκτωβρίου 2024

Διαδικτυακή αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Δούκα για τον... Αμερικανό τουρίστα και την κατάσταση στην Υγεία


Διαδικτυακή αντιπαράθεση έχουν μέσω X ο Χάρης Δούκας και ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή Αμερικανό τουρίστα που χρειάστηκε επειγόντως θεραπεία στην Ελλάδα και εντυπωσιάστηκε από το ΕΣΥ.

Την ιστορία του Αμερικανού δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Χ και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Δεν ξέρω πού πήγε ο Αμερικανός τουρίστας που ανέφερες. Σίγουρα όχι σε δημόσιο νοσοκομείο. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα

«Επισκέφθηκα σήμερα το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. 3.000 ασθενείς είναι σε αναμονή για να χειρουργηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ούτε γιατροί, ούτε νοσηλευτές. Ακόμα και η ΜΕΘ που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός έχει αναστείλει τη λειτουργία της. Δεν ξέρω πού πήγε ο Αμερικανός τουρίστας που ανέφερες. Σίγουρα όχι σε δημόσιο νοσοκομείο. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της» έγραψε ο Χάρης Δούκας.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας δεν άφησε αναπάντητα τα γραφόμενα του κ. Δούκα, παραθέτοντας τα όσα δρομολογούνται για την αναβάθμιση της Υγείας.

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε και υποψήφιε Πρόεδρε του Πασόκ όποτε το επιθυμείτε μπορώ να σας ξεναγήσω σε οποιοδήποτε από τα 93 Νοσοκομεία που ανακαινίζουμε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικές αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, στο δε Νοσοκομείο "Παπανικολάου" που αναφέρετε φτιάχνουμε το μεγαλύτερο κέντρο ανοσοθεραπείας της Ελλάδος έργο ύψους 12.000.000€. Επίσης η παραγωγή σε χειρουργεία στο ΕΣΥ το α' εξάμηνο του 2024 είναι το ρεκόρ χειρουργικών επεμβάσεων σε ένα εξάμηνο. Τέλος, ως προς την έλλειψη προσωπικού μόλις σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε άλλες 4.000 προσλήψεις για το 2025 που προστίθενται στις 6.000 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων του 2024 και έτσι είμαστε συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ».

Στο tweet απάντησε ο Χάρης Δούκας επαναλαμβάνοντας ότι η ΜΕΘ του «Παπανικολάου» παραμένει κλειστή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

«Αυτά να τα πείτε στη διοίκηση του νοσοκομείου, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες που μας περιέγραψαν σήμερα την πραγματική κατάσταση. Θα επαναλάβω ότι και τη ΜΕΘ του νοσοκομείου την εγκαινιάσατε με τυμπανοκρουσίες, όμως εδώ και ένα χρόνο είναι κλειστή, λόγω έλλειψης προσωπικού. Κυβέρνηση vs Πραγματικότητας με θύματα τους πολίτες», ανέφερε.