22 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΤΟ@ΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ😝😂🤦🏻‍♂️Καραμέρος: «Αν βγει ο Τσίπρας να μιλήσει θα πάνε περίπατο οι δημοσκοπήσεις και η ατζέντα Μητσοτάκη»


«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά, είτε κάποιος παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων, είτε εκπομπές, είναι μία πανσπερμία απόψεων, εντάσεων και αντεγκλήσεων» δήλωσε ο Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει νέο κόμμα, ο κ. Καραμέρος τόνισε: «Δεν μπορώ να ξέρω και δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων γιατί αυτό νομίζω έχει βλάψει τον χώρο και το κόμμα, όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Μένω στην επίσημη πληροφόρηση ότι πρόκειται για γραφεία που θα χρησιμοποιηθούν ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Είναι γραφεία που προσμοιάζουν ενδεχομένως σε γραφεία κόμματος αλλά πραγματικά δεν θέλω να ερμηνεύσω τις κινήσεις του πρώην προέδρου γιατί ενδεχομένως να τον αδικήσω και δεν το θέλω».

Και συνέχισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε όλα τα μέλη και όλους τους ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν σε μία συγκρότηση μίας προοδευτικής, σοβαρής αξιόπιστης παράταξης. Στα τέλη Ιουλίου, είχα πει την άποψή μου στον κ. Κασσελάκη, ότι ενδεχόμενες αλλαγές και μάλιστα με άκομψο τρόπο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ήταν διαλυτικές. Έγιναν πάρα πολλά λάθη και μολονότι εγώ έχω πει ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρώ ότι έγιναν κάποιες κακίες επιλογές».

«Εγώ πιστεύω ότι θα ήταν υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, αν ο ίδιος είχε επιλέξει να μην αποδεχτεί την συζήτηση περί πρόταση μομφής και ψηφοφορίας, αλλά πήγαινε σε εκλογές ως πρόεδρος. Αν ο ίδιος είχε μείνει μέσα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό που θέλω να πως είναι ότι πάντα η πρώτη αντίδραση (σσ. Κασσελάκη) ήταν πράξεις που πυροδοτούσαν αντίδραση. Ακόμα και η εναρκτήρια ομιλία στην περιβόητη συνεδρίαση της ΚΕ, ουσιαστικά θεωρώ ότι προκάλεσε την αντίδραση των μελών της. Πρόκειται για 300 ανθρώπους που έρχονται ως επί το πλείστον με δικά τους έξοδα από την επαρχία. Είναι μέλη του κόμματος που έχουν εκλεγεί το 2022 με τριετή θητεία και δεν είχαν κανένα λόγο να “βάλουν φωτιά” στις εξελίξεις. Θεωρώ ότι πολλές φορές υπήρχε λάθος δοσολογία στην ένταση. Ξέρετε στην πολιτική, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις» πρόσθεσε.

«Εγώ δεν θα κάνω καμία υπόδειξη στον πρώην πρόεδρο. Εκείνος θα επιλέξει, όπως επιλέγει τους συνεργάτες του, το πολιτικό κέντρο που θέλει, τα γραφεία, αν θέλει να κάνει site. Θέλω να πω ότι δεν είναι αυτοσκοπός κάποιος που είναι νέος στην πολιτική και θέλει να πρεσβεύει το διαφορετικό, μέσα σε τόσο μεγάλη ένταση να διεκδικεί την προεδρία, με λάθος κινήσεις που ενδεχομένως του υπεδείχθησαν από κάποιους ανθρώπους, και τελικά να προκαλεί την αντίδραση του οργάνου» συμπλήρωσε.

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πανσπερμία απόψεων, εντάσεων και αντεγκλήσεων»

Αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και στα ποσοστά που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Καραμέρος δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις που είναι η φωτογραφία της στιγμής. Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά, είτε κάποιος παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων, είτε εκπομπές, είναι μία πανσπερμία απόψεων, εντάσεων και αντεγκλήσεων. Λογικό είναι να υπάρχει τέτοιου είδους αντιστοίχιση δημοσκοπικά με την κοινωνία. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει η συνολική εικόνα. Η δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να έχει τον επόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος πρέπει να εκπέμπει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Νομίζω ότι αυτόν τον χρόνο υπεστήκαμε δικαίως πάρα πολύ μεγάλη κριτική σε όποιες προσπάθειες κάναμε. Όλοι ασχολούνται με τις ερωτήσεις των διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ για τις τράπεζες και την ενέργεια. Όλα αυτά τα έχουμε θέσει τελευταία φορά τον Ιούλιο. Τότε συζητούσαμε για τις αναρτήσεις στο Facebook. Μετά για το πόθεν έσχες. Μετά για κάποιο γλέντι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό έδινε μία συνθήκη για εμάς τους βουλευτές ότι κωπηλατούσαμε σε μία βάρκα που ήταν δεμένη».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καραμέρος: «είδα το πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, το οποίο συγκινεί το όλον ακροατήριο του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω θετικά. Εγώ περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των τριών πρώην υπουργών Οικονομικών, της κ. Κατσέλη, του κ. Χουλιαράκη και του κ. Χριστοδουλάκη, και προφανώς την παρέμβαση του κ. Τσίπρα. Θέλω να πω κάτι για την μεγάλη εικόνα αυτού που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα θέσω ένα ρητορικό ερώτημα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι βουλευτής του κόμματος. Υπό αυτές της συνθήκες και τις επιλογές που έκανε η προηγούμενη ηγεσία, θα μπορούσε να παραμείνει στην ΚΟ; Όλα αυτά που βλέπετε δεν υποβάλλονται από τον Τσίπρα, αλλά από μία αναγκαιότητα το κόμμα να κρατηθεί με τα πραγματικά πολιτικά τους κεφάλαια».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να τοποθετείται δημόσια μέσα από το συγκεκριμένο ινστιτούτο. Παραμένει όμως μέλος και βουλευτής της ΚΟ και θεωρώ στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, αν αποφασίσει να σηκωθεί στο βήμα της Βουλή ή να βγει να μιλήσει απευθείας στην κοινωνία, τότε θα πάνε περίπατο και οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις και η ατζέντα Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποκτήσουμε σοβαρότητα, αξιοπιστία και ένα νέο υπόδειγμα ηγεσίας που θα βοηθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την “αιμορραγία” του και αυτό το σπιράλ υποβάθμισης του πολιτικού λόγου και της πρότασής του. Και αυτό δεν είναι ευθύνη προσωπικά μόνο του Στέφανου Κασσελάκη» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις ενδεχόμενες αποχωρήσεις βουλευτών αν αποκλειστεί οριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Καραμέρος είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ κανέναν προδότη ή αποστάτη για μία πολιτική επιλογή. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει όσο το δυνατό συμπαγέστερη. Κάνω εκτίμηση δεν μπορώ να προδικάσω γιατί δεν ξέρω ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Έχουμε μπροστά μας το συνέδριο που ελπίζω να γίνει και να μην έχουμε τίποτα απρόοπτα».