17 Οκτωβρίου 2024

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης κατά Κασσελάκη - «Όσα κάνει ομοιάζουν με τον Αδολφοχιτλερισμό» - Ένταση και σκληρές τοποθετήσεις


Σε κλίμα έντασης και διχασμού διεξάγεται ακόμη μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των εντάσεων που καταγράφηκαν έξω από την ΟΜ Καλλιθέας την Τρίτη, τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την παράλληλη πλατφόρμα που έστησε ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος.

Επίθεση Πολάκη σε Κασσελάκη: «Εγωπαθής νάρκισσος»

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά πληροφορίες από παριστάμενους στη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και κατά των «87». Αναφερόμενος στον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης, φέρεται να ανέφερε πως «όσα λέει και όσα κάνει ο Κασσελάκης ομοιάζουν με τον Αδολφοχιτλερισμό», ενώ τον αποκάλεσε «εγωπαθή νάρκισσο». Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε επίσης πως «αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει, ''αυτό το πράγμα'' πρόεδρος δεν βγαίνει».

Ενώ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των «87», ο κ. Πολάκης φέρεται να ανέφερε σύμφωνα πάντα παριστάμενους: «Την έχετε κάνει τη μ@@@@@α σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι 87, οι 100».

Ένταση και σκληρές τοποθετήσεις

Κατά τα άλλα, η Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ρώτησε ρώτησε την Ράνια Σβίγκου για το ποιος έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για την έκδοση του δελτίου τύπου, που περιείχε τις λέξεις «αμετάκλητη» και «άμεσα εφαρμοστέα» για την απόφαση της ΚΕ σχετικά με τον αποκλεισμό.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις υποψήφιων, επισήμανε ότι δεν αποσύρθηκε το εξώδικο, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια μη επίτευξης απαρτίας στην επίμαχη κεντρική επιτροπή, ενώ για την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη σε εθελοντές μέσω site, είπε ότι είναι προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος.

Ο Πάνος Ρήγας που πρόσκειται στην ομάδα Κασσελάκη, φέρεται να υποστήριξε πως το συνέδριο είναι αρμόδιο για τα πάντα, περιλαμβανομένης και της επικύρωσης της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, φέρεται να τόνισε πως «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακο διάλογο και παντού.  Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας», φέρεται να συνέχισε και πρόσθεσε:

«Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται να ανέφερε πως ο κ. Κασσελάκης «έχει ι σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει:

Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. ?
Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα».
«?Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση», φέρεται να υποστήριξε.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, φέρεται να ανέφερε πως ο κ. Κασσελάκης, «επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες».

«Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;» διερωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και συνέχισε: «Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου.  Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.  Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά  και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας».

«Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το ”ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης”», κατέληξε.

Νίκος Σβέρκος
ΕΘΝΟΣ