Σελίδες

13 Οκτωβρίου 2024

Λύθηκε το μυστήριο με την καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου... ισπανικό το DNA του... λένε οι Ισπανοί😜😜


Ένα μυστήριο αιώνων σχετικά με την εθνικότητα του μεγάλου εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου λύθηκε από επιστήμονες μετά από ανάλυση DNA.

Ο Κολόμβος ήταν Εβραίος και ήταν από την Ισπανία, σύμφωνα με το «Columbus DNA: His True Origin», μια εκπομπή που μεταδόθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVE το Σάββατο με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής ημέρας της Ισπανίας και την επέτειο της άφιξης του Κολόμβου στον Νέο Κόσμο.

Πώς έκαναν την έρευνα για τον Κολόμβο οι επιστήμονες 

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Λορέντε εξέτασαν μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που ήταν θαμμένα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, και τα συνέκρινε με εκείνα γνωστών συγγενών και απογόνων.

Πολλές χώρες διαφωνούσαν εδώ και πολλά χρόνια για με την καταγωγή και τον τελικό τόπο ανάπαυσής του.

Πολλοί ιστορικοί είχαν αμφισβητήσει την θεωρία ότι ο Κολόμβος καταγόταν από τη Γένοβα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Άλλες θεωρίες ανέφεραν ότι ήταν Ισπανός Εβραίος, Έλληνας, Βάσκος ή Πορτογάλος.

Ο θάνατος του Κολόμβου και το θρίλερ με τα λείψανά του 

Ο Κολόμβος πέθανε σε ηλικία 55 ετών στη βορειοδυτική ισπανική πόλη Βαγιαδολίδ το 1506, αλλά επιθυμούσε να ταφεί στο νησί Ισπανιόλα που σήμερα μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή.

Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν εκεί το 1542, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Κούβα το 1795 και στη συνέχεια, όπως πίστευαν από καιρό στην Ισπανία, στη Σεβίλλη το 1898.

Το 1877, εργάτες βρήκαν ένα μολύβδινο φέρετρο θαμμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα σε έναν καθεδρικό ναό στο Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, το οποίο περιείχε μια συλλογή από θραύσματα οστών που η χώρα λέει ότι ανήκουν στον Κολόμβο.

Ο Λορέντε δήλωσε ότι και οι δύο ισχυρισμοί θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, καθώς και τα δύο σύνολα οστών ήταν ελλιπή.