19 Οκτωβρίου 2024

Η ΣΩΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΊΝΑΙ: "Η Γερμανία μπλοκάρει την πώληση Eurofighter στην Τουρκία ενώ Αγγλια-Ισπανία έχουν πει ναι" ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΚΕΤΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: «Το συζητάμε για τα Eurofighter» λέει ο Σολτς


[Τα ελληνικά ΜΜΕ στη διαχρονική τους προσπαθεια να αναπαράγουν αυτό που θέλει να ακούσει ο Έλληνας για να φορτίσει τον αντιγερμανισμό του😜, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ 😠ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ EUROFIGHTER KAI ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!!🤷🏻‍♂️
Όχι ότι οι Γερμανοί αντιδρούν επειδή είναι φίλοι μας... κανείς δεν είναι φίλος μας και ειδικά δεν περιμένεις να είναι φίλος σου αυτός που πολέμησες σε 2 πολέμους🤷🏻‍♂️, ειδικά όταν δεν είναι φίλοι σου οι Άγγλοι για τους οποίους πολεμήσαμε σε 3 πολέμους 🤨κι ο ένας απ' αυτούς (Κριμαία) είχε αποτέλεσμα να χάσουμε τη Μικρά Ασία...😠
Αλλά ο Έλληνας δεν βλέπει ποτέ την καμπούρα του και περιμένει ότι κι αν κάνει να τον υποστηρίξουν οι άλλοι🤦🏻‍♂️... ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ" ΟΡΜΠΑΝ (κι έχει εν μέρει δικιο... αλλά για το παρόν μονο) ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΟΡΜΠΑΝ😜... επί 5 χρόνια όχι μόνο τον ανεβοκατεβαζουν ακροδεξιό φασίστα (βρίζοντας ουσιαστικά το 50 και 60% των Ούγγρων που τον ψηφίζουν για πάνω από 10 χρονια😠... ναι ναι ξέρω "ελέγχει τα ΜΜΕ"😱, ενώ εδώ το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πχ δεν το ελέγχει το Μαξίμου😂) αλλά και προσπαθούν (επειδή δεν ταιριάζει στο προφίλ του ΠΟΤΑΜΙου του Μαξίμου😱) να τον μπλοκάρουν όπου μπορούν στην Ευρώπη, είτε με κονδύλια είτε με ανούσιες επιστολές που υπογράφει εναντίον του😱... ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ Ο ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ Ή ΠΟΥΤΙΝ... ΑΜΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ "ΑΝΤΕ ΓΑΜ@ΣΟΥ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ🤷🏻‍♂️... ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΟΤΙ Ο ΟΡΜΠΑΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΝΑ ΖΟΡΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΊΑ ΚΑΙ ΣΚΌΠΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ😜😜]

Μετά τη συνάντηση του Γερμανού καγκελάριου με τον Τούρκο πρόεδρο, στην Κωνσταντινούπολη, στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, ο Όλαφ Σολτς τόνισε για το επίμαχο ζήτημα των προμηθειών Eurofighter στην Τουρκία ότι είναι «έργο σε εξέλιξη». Σύμφωνα με το Anadolu, το Βερολίνο έχει εγκρίνει πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και «δεσμεύεται για περισσότερες».

Στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Γερμανό καγκελάριο να απευθύνει εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση. Δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά «πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο».

Ο Όλαφ Σολτς παράλληλα προειδοποίησε για την άνοδο της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε μορφή απάνθρωπου αποκλεισμού, «ούτε ο αντισημιτισμός ούτε η ισλαμοφοβία».

«Η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει τη συνεργασία, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρελθόντος με τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Γερμανία για την προμήθεια προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας» τόνισε από πλευράς του ο Ερντογάν.

«Άγκυρα και Βερολίνο δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν τις τρομοκρατικές ομάδες, ιδιαίτερα το PKK, τη FETO, που απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και στη Γερμανία» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε ξανά στον Βενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι έχει «επεκτατική νοοτροπία», και ότι σαφώς δεν επικεντρώνεται στο να κρατά τον πόλεμο εντός «ορισμένων ορίων».

Σε ανάλυσή της νωρίτερα, η DW, ανέφερε ότι ενώ ο καγκελάριος Σολτς θα επιδιώξει να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν για ενισχυμένη συνεργασία στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να πείσει τον Γερμανό καγκελάριο να άρει τις επιφυλάξεις του Βερολίνου σχετικά με τις εξαγωγές όπλων προς την Άγκυρα.