17 Οκτωβρίου 2024

📺Διατάχθηκε έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διαρροή του οργανογράμματος του ελληνικού FBI


Έρευνα διατάχθηκε από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαρροή των 550 ονομάτων των στελεχών που θα συμμετάσχουν στο οργανόγραμμα του ελληνικού FBI, της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων υπήρξε αντίδραση τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα ξεκίνησε το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου όταν σε ιστοσελίδα διέρρευσε τόσο το οργανόγραμμα όσο και τα προσωπικά στοιχεία των περίπου 550 στελεχών. Έπειτα από λίγη ώρα το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατέβηκε. Ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει. Έχει διαταχθεί έρευνα από τους αδιάφθορους της αστυνομίας και περιμένουμε τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η στελέχωση της υπηρεσίας θα γίνει από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήδη υπηρετούσε σε κεντρικές υπηρεσίες που ασχολούνταν με σοβαρά εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα και με οργανωμένο έγκλημα. Αυτοί θα στελεχώνουν την υπηρεσία αυτή, αλλά θα συνδράμει οποιαδήποτε άλλη ειδική μονάδα της Αστυνομίας» είχε δηλώσει σχετικά στην ΕΡΤ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας για τη νέα υπηρεσία.

Η ίδια σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι υπήρξε δημοσίευση από συγκεκριμένο μέσο των ονομάτων των αστυνομικών που θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.