21 Οκτωβρίου 2024

Ο δρόμος που έγινε viral -Σε ποια πόλη της Ελλάδας οι οδηγοί δεν ξέρουν προς τα πουν να κινηθούν


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα που δείχνει έναν συνδυασμό πινακίδων ο οποίος δένει τα χέρια των οδηγών.

Πραγματικά ατελείωτες είναι οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει το ελληνικό οδικό δίκτυο στους οδηγούς, υψώνοντάς τους συνεχώς εμπόδια κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Μεταξύ άλλων, οι χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δει διάβαση στην Αθήνα να οδηγεί πάνω σε στηθαία ασφαλείας και πινακίδα οδικής σήμανσης να τοποθετείται στη μέση του δρόμου. Δρόμο, ωστόσο, στον οποίο απαγορεύεται η κίνηση προς κάθε κατεύθυνση δύσκολα θα περίμενε κανείς ότι θα αντικρίσει.

Η εικόνα έρχεται από την Άρτα, μέσω ενός βίντεο στο Tik Tok που έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας τεράστιο αριθμό προβολών και περισσότερα από 1.200 σχόλια.

Όπως παρατηρούμε, σε δρόμο της ηπειρωτικής πόλης υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά στροφή, ενώ αμέσως μετά συναντάται το σήμα P-7 που υποδεικνύει απαγόρευση εισόδου σε όλα τα οχήματα, σε συνδυασμό με την πινακίδα Ρ-55 που αφορά σε πεζόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι η οδική σήμανση… δένει τα χέρια των οδηγών, εγκλωβίζοντάς τους.




Οι περισσότεροι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης αρνούνται να πιστέψουν την εικόνα, κάνοντας λόγο για μοντάζ. Προχωρώντας, ωστόσο, σε έναν έλεγχο μέσω των Google Maps επιβεβαιώνουμε τη γνησιότητα της.

Ειδικότερα, οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο δεν μπορούν να στρίψουν αριστερά όπου βρίσκεται ο περιφερειακός της Άρτας, ούτε δεξιά καθώς υπάρχει δρόμος μονής κατεύθυνσης. Απαγορεύεται να συνεχίσουν και ευθεία μιας και υπάρχει απαγορευτικό.

Αυτός, ωστόσο, ο κυκεώνας πινακίδων ίσως εν τέλει να μην είναι τόσο άκυρος, διότι οι δρόμοι όπου εντοπίζονται τα σήματα ρύθμισης της κυκλοφορίας στην πραγματικότητα είναι πεζόδρομοι.

Επομένως, στους συγκεκριμένους πεζόδρομους μπορούν να βρίσκονται μόνο τα οχήματα των κατοίκων με θέσεις στάθμευσης. Οι εν λόγω οδηγοί απαγορεύεται να στρίψουν αριστερά ή δεξιά, αλλά αφού σταματήσουν στο STOP και προβούν στον απαραίτητο έλεγχο, μπορούν να συνεχίσουν ευθεία για να... πάνε σπίτι τους.