09 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος μύλος με τη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων -«Θα γίνει με zoom» επιμένει ο Πολάκης


Νέος μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ουδείς γνωρίζει αν θα γίνει η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων. Ο έχων την πρωτοβουλία Παύλος Πολάκης επιμένει ότι θα διεξαχθεί, ενώ κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ναυάγησε.

Ο κ. Πολάκης, απαντώντας στα περί «ναυαγίου», επιμένει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και τόσο ο Νίκος Φαραντούρης όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετέχουν μέσω zoom.

Ωστόσο, ο μόνος που έχει συμφωνήσει για την ώρα φαίνεται ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πηγές αναφέρουν ότι εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση και από τους πέντε, δεν πρόκειται να μετάσχουν ο επικεφαλής της ΚΟ Νίκος Παππάς και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τη συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

«Με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει, αύριο στις 12:30 μ.μ. θα γίνει η συνάντηση στα γραφεία της Κουμουνδούρου των υποψηφίων προέδρων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετάσχουν μέσω ZOOM, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αύριο από τις 12:00, λόγω του ότι ο ένας είναι στη Γαλλία και ο άλλος στην Κύπρο.

Στη συνάντηση, με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει, θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κ.Ο., και ο Θάνος Μωραΐτης ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Εκεί είναι προφανές πως θα τεθούν ΟΛΑ τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, προκειμένου μέσα από συζήτηση, αντιπαράθεση και σύνθεση να υπάρξει μια ομαλή πορεία προς τις εκλογές.

Μια πορεία που θα ανακόψει την εικόνα ρευστοποίησης που δημιουργούν τόσο τα απαράδεκτα εξώδικα, όσο και οι απειλές για διαγραφές ή αποκλεισμούς υποψηφιότητας!

ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:

Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση, είτε θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο ''κεντροαριστερό'' σενάριο!

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματική αντιπολίτευση και κυβερνώσα δύναμη!

Γι' αυτό πήρα την πρωτοβουλία και αύριο θα είμαι εκεί!!

Υ.Γ.: Τα γράφω αυτά γιατί, παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια!!

ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θα παραστεί στη σύσκεψη,

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση.

Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».


Ωστόσο, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κίνηση δεν τελεσφόρησε, καθώς υπήρξαν διαφωνίες ως προς τον χρόνο της σύσκεψης.

Φαίνεται όμως ότι τα αίτια είναι βαθύτερα, κάτι που προκύπτει από διαρροές υποψήφιων προέδρων. Αφενός το εξώδικο Κασσελάκη που επιβαρύνει το κλίμα, αφετέρου η πρωτοβουλία Πολάκη θεωρείται «εξωθεσμική» και «προσπάθεια καπελώματος» των οργάνων.

Φάμελλος: Συνάντηση μόνο με τη συνεννόηση κομματικών οργάνων

Είναι ενδεικτικό πως η πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου έκανε λόγο για συνάντηση «μόνο με συνεννόηση κομματικών οργάνων», αμφισβητώντας επί της ουσίας την πρωτοβουλία Πολάκη.

Η θέση Φάμελλου:
  • Συνάντηση μόνο με τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων
  • Το εξώδικο είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια
  • Τον καλύπτει η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας
Επί της ουσίας, η αναφορά του σε συνάντηση «μόνο με συνεννόηση κομματικών οργάνων» αμφισβητεί την πρωτοβουλία Πολάκη. Ακόμα κι αν ξεκινούσε εκείνος, με δική του πρωτοβουλία, θα έπρεπε να έχει θέσει το θέμα στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., η οποία θα έπρεπε να κάνει τις συνεννοήσεις.

Φαραντούρης: Ναι σε πολιτική συζήτηση, όχι υπό το κράτος εξωδίκων

Ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε: «Στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελών, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής».

Ο κ. Φαραντούρης δήλωσε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση αύριο, καθώς θα πετά στις 12:30 για Βρυξέλλες μαζί με άλλους ευρωβουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση για αύριο στην Κουμουνδούρου αποτελεί πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη, «για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία, να οριστούν ημερομηνίες τηλεμαχιών».

Γκλέτσος: Αν ο κ. Κασσελακης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του… ντροπή

Ο Απόστολος Γκλέτσος, από την πλευρά του, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο. «Δεν έχω να πω τίποτα μαζί του», τόνισε σε ανάρτησή του.

«Για την αυριανή συνάντηση της πρωτοβουλίας του συντρόφου Πολακη , είναι σαφές ότι αν ο κ. Κασσελακης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του… ντροπή μόνο», έγραψε.