04 Φεβρουαρίου 2025

📺Σαντορίνη: Η στιγμή που χτυπούν τα 5 Ρίχτερ σε live μετάδοση -«Είναι πολύ δυνατό, το γράφουμε αυτό;» -Δείτε βίντεο


Τη στιγμή που σεισμός έντασης 5 Ρίχτερ -ο πιο δυνατός των τελευταίων ημερών- «χτυπά» κοντά στη Σαντορίνη «έπιασε» σε live μετάδοση η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Όπου υπάρχει Ελλάδα», Ευλαμπία Ρέβη, βρισκόταν σε ένα πιο ψηλό σημείο του νησιού μαζί με τους συνεργάτες της και έναν κάτοικο, την ώρα που έγινε η σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Καθώς προετοιμαζόταν για συνέντευξη με κάτοικο του νησιού, συνέβη ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων ημερών.

«Είναι πολύ δυνατό. Το γράφουμε αυτό; Βιώνουμε πολύ έντονα τη σεισμική δραστηριότητα εδώ» είπε η δημοσιογράφος, εμφανώς ταραγμένη, με τον κάτοικο να σχολιάζει: «Αυτό κόβει τοίχους ε;... Είναι απ' τους πιο δυνατούς που έχει κάνει μέσα στην ημέρα».

Στη συνέχεια, στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκε εθελοντής της Πολιτικής Προστασίας: «Η κινητοποίηση των Αρχών καλώς έγινε. Είμαστε μέρος του σχεδίου κι εμείς. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το κράτος έδρασε προληπτικά. Ένας τεκτονικός σεισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί, όπως λένε και οι ειδικοί. Δεν περιμένουν κάτι φοβερό, αλλά καλώς είναι όλοι εδώ. Αν γίνει κάτι φοβερό, να είμαστε όλοι έτοιμοι. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».