13 Φεβρουαρίου 2025

Μαρινάκης για τα βίντεο: Καταρρίπτεται πανηγυρικά η συγκάλυψη, το γιατί έγινε η έκρηξη θα το απαντήσει η Δικαιοσύνη


Κανένας δεν θα κάνει τον δικαστή και τον ανακριτή, η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Τι είπε για τις απειλές κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την έκθεση των πραγματογνωμόνων αναφορικά με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «οι δικαστικοί πραγματογνώμονες λένε ότι τα βίντεο αναφέρονται στην εμπορική και πιστοποιούν ότι δεν μετέφερε τίποτα άλλο από όσα είχαν δηλωθεί και δεν υπήρχε παράνομο φορτίο».

Πρόσθεσε ότι «μένει και η πιστοποίηση των βίντεο από τη γνησιότητά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

«Κανένας δεν θα κάνει τον δικαστή και τον ανακριτή, η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Αν οι πραγματογνώμονες λέγανε το αντίθετο, φαντάζεστε τι θα γινόταν σε αυτή τη χώρα; Φαντάζεστε πόσοι Ανδρουλάκηδες θα βγαίνανε και θα λέγανε τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή της συγκάλυψης;».

«Το γιατί έγινε η έκρηξη θα το απαντήσει η Δικαιοσύνη» είπε ακόμη, «εμείς λέμε ότι δεν υπήρχε δόλια συγκάλυψη. Άλλο πράγμα να λέμε ότι μεταφερόταν a priori ένα παράνομο φορτίο και η κυβέρνηση συγκάλυπτε τον μεταφορέα. Αυτό καταρρίπτεται πανηγυρικά, η συγκάλυψη».

Επιπλέον, σχετικά με τις τηλεφωνικές απειλές που δέχτηκαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «δεν είναι κανονικά πράγματα να τοξικοποιείται τόσο πολύ η πολιτική αντιπαράθεση και να εργαλειοποιείται το δυστύχημα. Περιμένουμε όλοι απαντήσεις και κάθε εβδομάδα παίρνουμε μια απάντηση. Δεν πρέπει οποιοσδήποτε από εμάς να γίνει δικαστής».

Πρόσθεσε ότι «η στοχοποίηση της Δικαιοσύνης είναι κάτι που θα τη βρούμε μπροστά μας, να υψώσουμε τείχος προστασίας στους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, σε καμία κυβέρνηση, σε καμία αντιπολίτευση. Αυτή τη συζήτηση δεν την κάναμε ούτε στα μαύρα χρόνια που η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, για όνομα του Θεού».