03 Φεβρουαρίου 2025

📺Εγκαταλείπουν άρον άρον τη Σαντορίνη: Κοσμοσυρροή στο λιμάνι, γεμάτες καταφθάνουν οι πτήσεις στην Αθήνα


Το αδιαχώρητο επικρατεί στο λιμάνι της Σαντορίνης με τον κόσμο να προσπαθεί να εγκαταλείψει το νησί, μετά την ανησυχητική σεισμική δραστηριότητα, καθώς υπάρχει ο φόβος για μεγάλο σεισμό.

Αρκετοί κοιμήθηκαν σε αμάξια και πλατείες μαζί με τις οικογένειές τους, μέχρι να μπουν στο πλοίο και να φύγουν από το νησί.

Εικόνες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί, με γονείς να κρατάνε αγκαλιά τα παιδιά τους περιμένοντας σε τεράστιες ουρές, ενώ μερικοί εγκαταλείπουν τα οχήματά τους.

Η εκπαιδευτικός Καρολίνα Ρικάκη, μιλώντας στο «Πάμε Δανάη», εξήγησε ότι η αποχώρηση σημειώνεται ξαφνικά και μαζικά με αποτέλεσμα ορισμένοι να μην έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψουν τα εισιτήρια.


«Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να φύγει, αλλά υπάρχουν άτομα με παιδιά και πρέπει να δώσουν μία περιουσία. Τα αεροπλάνα χθες έκαναν 450 ευρώ. Μία 4μελής οικογένεια πού να πάει;», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχουν φύγει ή πρόκειται να φύγουν τις επόμενες ώρες, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News.


Γεμάτες καταφθάνουν οι πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Καθώς εντείνεται η ανησυχία για τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα, οι κάτοικοι της Σαντορίνης εγκαταλείπουν το νησί με έκτακτα, αλλά και προγραμματισμένα δρομολόγια προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από Σαντορίνη προς Αθήνα αναχωρούν με τα αεροσκάφη γεμάτα, με συνέπεια οι εταιρείες να προσανατολίζονται σε επιπλέον δρομολόγια. Ενδεικτικά, η AEGEAN ενημέρωσε το επιβατικό κοινό «για την προσθήκη δύο έκτακτων, πρόσθετων πτήσεων για σήμερα και μίας επιπλέον για αύριο, από και προς τη Σαντορίνη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού». Οι έκτακτες πτήσεις είναι η Α3357 και η Α3361, με την πρώτη να έχει προσγειωθεί και τη δεύτερη να αναμένεται να φτάσει κατά τις 20:40.

«Είμαι λίγο συγκινημένη. Όλα καλά θα πάνε. Πληρώσαμε πανάκριβα το εισιτήριο. Δώσαμε 420 ευρώ, 210 το άτομο, εγώ και το παιδί. Ντροπή τους πραγματικά» δήλωσε μια γυναίκα, μόλις βγήκε από τις Αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος». Ερωτηθείσα για το πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι της Σαντορίνης εκεί σημείωσε ότι «οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι, τι να πούμε, έχουμε διάφορα, σεισμούς, ηφαίστεια».