Σήμερα θα ξεκινήσω με τον Άδωνι Γεωργιάδη που χθες το βράδυ έβγαλε στη… σέντρα το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου για τους χειρισμούς του απέναντι στην «εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών», όπως είπε. Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στο Action24 και στους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου, με την τελευταία να τον… τσιγκλάει και στο τέλος να τον εκνευρίζει, επιμένοντας -και καλά έκανε- στις ερωτήσεις της.
Τι αποκάλυψε, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης: «Εγώ και στην εσωτερική συζήτηση στο κόμμα είχα μία πολύ διαφορετική άποψη για το πώς έπρεπε να χειριστούμε επικοινωνιακά το ζήτημα της εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα έχουν αρχίσει να με δικαιώνουν και αυτοί που δεν συμφωνούσαν μαζί μου ότι αυτή η πολύ ήπια τακτική μας και η πολιτισμένη και γεμάτη αστική ευγένεια δεν μπορεί σε αυτή την περίπτωση να λειτουργήσει. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα ανθρώπων -από το πολιτικό σύστημα αναφέρομαι πάντα και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους- οι οποίοι στην ανάγκη να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχουν πλέον κανέναν ηθικό φραγμό. Δηλαδή τώρα μιλάμε στα σοβαρά αν ο Μητσοτάκης είναι δολοφόνος;», ανέφερε.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «την υπόθεση αυτής της πολύ μεγάλης τραγωδίας στο επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση και το κόμμα μας την αντιμετώπισε πάρα πολύ φοβικά. Δεν λέω ότι δεν ήταν λογικό ως έναν βαθμό. Γιατί εδώ έχεις μπροστά σου πολλούς νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά, αυτό οπωσδήποτε σε φέρνει σε μία πολύ μεγάλη θέση αδυναμίας. Ίσως δεν είχαν μετρήσει πάρα πολύ καλά οι έχοντες την επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας το μέγεθος της χυδαιότητας που θα βλέπανε απέναντί τους. Τώρα που πλέον έχουν αρχίσει να λένε δολοφόνο τον Μητσοτάκη έχουν καταλάβει όλοι ότι αυτό πια δεν μπορεί να συνεχιστεί», κατέληξε.
Το "κάτι άλλο συμβαίνει" του Μητσοτάκη που προκάλεσε συζητήσεις
Τώρα θα σας πάω στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του «Thessaloniki Summit 2025», όπου συγκράτησα τρία σημεία που μου έκαναν εντύπωση. Το πρώτο ήταν για την τραγωδία στα Τέμπη και την αναταραχή που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Όπως είπε, «φτάνουμε στο σημείο σήμερα, εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων (σ.σ. στο διεθνές πολιτικό σκηνικό) για τις οποίες σας μίλησα πριν, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πολιτικό κλίμα στην πατρίδα μας. Μία ανείπωτη τραγωδία, που καταλαβαίνω τι συναισθήματα μπορεί να προκαλεί, να τη χρησιμοποιούν κάποιοι όχι για να μάθουν την αλήθεια, όχι για να ξεκινήσει η δίκη -νομίζω κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για όλα αυτά-, όχι για να αποδοθούν ευθύνες, όχι για να φτιάξουμε τα τρένα μας, που είναι το βασικό ζήτημα το οποίο αφορά την κυβέρνηση, διότι τα υπόλοιπα αφορούν στη Δικαιοσύνη, παρά μόνο για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μεγάλης αναταραχής και θα έλεγα προσπάθειας να γίνει τι ακριβώς;».
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση η οποία υπάρχει στη χώρα σήμερα; Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή, να έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν. Είμαστε όμως μία χώρα η οποία έχει θεσμούς και έχει συνταγματική τάξη και η κυβέρνηση αυτή είναι εκλεγμένη κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2027, και θα συνεχίσει το έργο της και θα το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού όταν ολοκληρωθεί ο τετραετής κύκλος διακυβέρνησης».
Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν το εξής: «Να πω και κάτι ακόμα. Έχουμε ζήσει πολλά ως χώρα. Έχουμε ζήσει τη Marfin, έχουμε ζήσει τις πλατείες των "αγανακτισμένων", έχουμε ζήσει την τραγωδία του 2015. Δεν υπάρχει σήμερα ένα κοινωνικό και οικονομικό υπόστρωμα που να προκαλεί μία τέτοια αντίδραση. Κάτι άλλο συμβαίνει». Αυτό το «κάτι άλλο συμβαίνει» του πρωθυπουργού ήταν που συζητήθηκε πολύ σε πολιτικοδημοσιογραφικά «πηγαδάκια» για το τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «ένα δίκαιο αίτημα -το οποίο, θα το πω, το καταλαβαίνω πρώτος εγώ- να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπορέσουμε πραγματικά να προσφέρουμε στην πατρίδα μας ασφαλείς και σύγχρονους σιδηρόδρομους, αυτό, όμως, να μετατρέπεται σε ένα κλίμα το οποίο, αυτή τη στιγμή, εγώ όσα χρόνια είμαι στην πολιτική κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει». Και ανέφερε πως «εγώ θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα και από εδώ, με την ευκαιρία που μου κάνετε αυτή την ερώτηση: έχω ένα χρέος σήμερα, πρώτη μου ευθύνη είναι να κρατήσω σταθερό το σκάφος της πατρίδας μας εν μέσω αυτών των εξαιρετικά ταραγμένων καιρών. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβα, θα τη φέρω εις πέρας. Οι υπόλοιποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Το Σύνταγμα προβλέπει σαφείς διαδικασίες».
parapolitika.gr