01 Μαΐου 2025

📺Βουλαρίνος-Αριστούργημα στο TikTok: O Μάριος Θεμιστοκλέους είναι υφυπουργός Υγείας


Σε ένα βίντεο 27 δευτερολέπτων το επαναλαμβάνει 7 φορές

O υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στο TikTok: μια μεγάλη στιγμή στην πολιτική επικοινωνία, η οποία πρέπει να πάρει τη δημοσιότητα που της αξίζει

Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι δύο διαφορετικά αθλήματα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι το να είσαι καλός στο ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι θα είσαι καλός και στο μπάσκετ. Η ιατρική και η μαγειρική είναι επίσης δύο διαφορετικά πράγματα και κανείς δεν έχει απαίτηση από έναν γιατρό να είναι και καλός μάγειρας, ούτε από έναν μάγειρα να δίνει ιατρικές συμβουλές. Θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρον με τα επαγγέλματα και τις ασχολίες που δεν σχετίζονται, αλλά νομίζω καταλάβατε τι θέλω να πω, βέβαια όχι πού θέλω να καταλήξω.

Θέλω να καταλήξω στο ότι το να έχεις πετύχει στην πολιτική και το να φτιάχνεις βιντεάκια για το Τικ το Τοκ είναι επίσης δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Πρόκειται για έναν διαχωρισμό τον οποίο (ευτυχώς για όσους επαγγελματικά κοροϊδεύουμε τα πρόσωπα της επικαιρότητας) οι πολιτικοί μας αρνούνται να καταλάβουν, άρνηση που μας έχει δώσει πολλά σπαρταριστά βίντεο στα οποία άνθρωποι που δεν έχουν πλάκα πασχίζουν να κάνουν χιούμορ, άνθρωποι που δεν είναι δυναμικοί πασχίζουν να επιδείξουν δυναμισμό, άνθρωποι που δεν είναι ηθοποιοί πασχίζουν να παίξουν ρόλους, με μοναδικό αποτέλεσμα το κατά λάθος γέλιο και η αμηχανία.

 9 στις 10 φορές, το αποτέλεσμα των πολιτικών που ανεβάζουν βίντεο σαν να είναι ινφλουένσερ, είναι τόσο σπαρταριστό όσο το αποτέλεσμα των ινφλουένσερ όταν κάνουν πολιτική

Δεν ξέρω πώς την πατάνε έτσι. Είναι η ματαιοδοξία; Είναι η υπεροψία που τους πείθει ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα; Είναι η αδυναμία τους να κρίνουν τον εαυτό τους; Είναι η παρέα των κολάκων που δεν τους αποτρέπουν από το να εκτεθούν; Ό,τι κι αν είναι, 9 στις 10 φορές, το αποτέλεσμα των πολιτικών που ανεβάζουν βίντεο σαν να είναι ινφλουένσερ, είναι τόσο σπαρταριστό όσο το αποτέλεσμα των ινφλουένσερ όταν κάνουν πολιτική. 

Τελευταίο κρούσμα αυτό το σουρεαλιστικό αριστούργημα του Μάριου του Θεμιστοκλέους, στο οποίο μέσα σε 27 δευτερόλεπτα επαναλαμβάνει τη φράση «είμαι υφυπουργός Υγείας» 7 φορές. Πρόκειται για προσπάθεια να πειστεί και ο ίδιος, παρότι είναι κοντά 2 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο; Πρόκειται για μια άτσαλη απόπειρα υπενθύμισης στην εκλογική του πελατεία; Πρόκειται για μια πετυχημένη απόπειρα να νιώσει άβολα ο θεατής; Ό,τι και να ’ναι, σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή στην πολιτική επικοινωνία, η οποία πρέπει να πάρει τη δημοσιότητα που της αξίζει. Και μπράβο της.


https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/901564/aristourgima-sto-tiktok-o-marios-themistokleous-einai-ufupourgos-ugeias/