25 Ιουνίου 2025

📺Η άφιξη της Κίμπερλι το φθινόπωρο στην Αθήνα, οι λόγοι που καθυστερεί και το ισχυρό νούμερο 2 της πρεσβείας που θα κάνει τη διαφορά


Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αλλά απεναντίας είναι από τα λίγα προς αξιοποίηση πρόσωπα, που απολαμβάνουν την προσωπικής εκτίμησης του Ντόναλντ Τραμπ

Το φθινόπωρο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, παρά κάποιες φήμες που θέλουν τον Τραμπ να κάνει δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχει ψευδέστερον τούτου του σεναρίου, αφού σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την Κίμπερλι, αλλά απεναντίας είναι από τα λίγα προς αξιοποίηση πρόσωπα, που απολαμβάνουν την προσωπικής εκτίμησης του Αμερικανού Προέδρου.

Ο λόγος που καθυστερεί (όπως καθυστέρησε πριν από τέσσερα χρόνια και η τοποθέτηση Τσούνη) έχει να κάνει με την προτεραιοποίηση που δίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, από συνέντευξη πρέπει να περάσουν 108 άτομα, μέχρι να έρθει η σειρά της έμπιστης του προέδρου Τραμπ, και προηγούνται οι τοποθετήσεις στις πρεσβείες των μεγάλων χωρών, όπως είναι αυτές της Γαλλίας, τη Κίνας, της Τουρκίας κοκ.

Πάντως, η Κίμπερλι είναι από τους νέους πρέσβεις που μιλούν απευθείας και χωρίς μεσάζοντες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας) με τον πρόεδρο Τραμπ.

Πιθανότατα όσα κυκλοφορούν εσχάτως σε σχέση με την Κίμπερλι, συνδέονται με τις φιλοδοξίες κάποιων να γίνουν πρέσβεις. Βλέπετε, και στην Αμερική, ισχύει το ρητό, όποιος πεινά, καρβέλια ονειρεύεται.

Το ισχυρό νούμερο 2 της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως εκτός από την έλευση της Κίμπερλι, ο Λευκός Οίκος φρόντισε να στείλει στην πρεσβεία της Αθήνας και έναν καταξιωμένο Αμερικανό διπλωμάτη, ο οποίος θα διαδεχτεί και επισήμως στις αρχές Αυγούστου, την Μαρία Όλσον, που ηγείται της πρεσβείας από την ώρα που αποχώρησε ο Γιώργος Τσούνης.

Ο λόγος για τον Τζόσουα Χακ, που διαθέτει ένα βαρύ κι ασήκωτο βιογραφικό, όπου ανάμεσα στ’ άλλα συμπεριλαμβάνεται και η διεύθυνση του γραφείου για τις σχέσεις ΗΠΑ - Νότιας Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, Κίμπερλι και Χακ συγκροτούν ένα δίδυμο που κάλλιστα μπορεί να κάνει τη διαφορά.