22 Ιουλίου 2025

Δημοσιογράφος κινείται νομικά κατά της Κω/λου- Η ανακοίνωση του δικηγόρου της Φ. Κρανιδιώτη


Νομικές ενέργειες από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ένταση προκαλεί στο πολιτικό και δημοσιογραφικό πεδίο η καταγγελία της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Βασιλικής Πολύζου κατά της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Φαήλος Κρανιδιώτης, η κ. Πολύζου υπέβαλε έγκληση για φραστικές επιθέσεις που –σύμφωνα με την ίδια– έλαβαν χώρα σε δύο περιστατικά στον χώρο της Βουλής, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, έπληξαν την τιμή και την επαγγελματική της υπόσταση. Παράλληλα, η δημοσιογράφος προαναγγέλλει και αγωγή στα αστικά δικαστήρια, δηλώνοντας ότι οποιοδήποτε ποσό αποζημίωσης της επιδικαστεί, θα το διαθέσει στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Πολύζου ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας στις ευρωεκλογές του 2024.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη:

Σημερα το πρωί, μαζί με την εντολέα μου, την έγκριτη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια κ. Βασιλική Πολύζου, υποβάλαμε ενώπιον της Εισσαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνων, έγκληση κατά της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, για
αδικήματα που καταγγέλονται πως τελέστηκαν την περασμένη Τρίτη 8 Ιουλίου στο περιστύλιο της Βουλής των Ελλήνων και την Παρασκευή 11 Ιουλίου στην είσοδο της Βουλής. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καταγγέλεται πως χρησιμοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων, εικονοληπτών και άλλων παρισταμένων και διερχομένων, δύο φορές τον χαρακτηρισμό «απατεώνισσα», και “έξω οι απατεώνες”, “αντε να φεύγουν οι απατεώνες” και “απατεώνες και ψεύτες” για να πλήξει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια της εντολέως μου.

Αμφισβήτησε δε, και την επαγγελματική υπόστασή της, καθώς δεν δεχόταν ότι η εντολέας μας είναι διαπιστευμένη συντάκτρια στη Βουλή των Ελλήνων. Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις από τους άλλους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, γιατί επέτρεπαν στην κα Πολύζου να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εκείνους.

Πέρα από την προσφυγή στα Ποινικά Δικαστήρια, η κα Βασιλική Πολύζου θα προσφύγει και ενώπιον των Αστικών Δικαστηρίων για την προσβολή της προσωπικότητάς της. Δεσμεύεται, μάλιστα, κάθε ευρώ που θα της επιδικαστεί ως αποζημίωση από την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, να το προσφέρει στις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών.