Συνάντηση με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ, είχε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Οι δύο πλευρές εξήραν το υψηλό επίπεδο της υφιστάμενης διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, με κοινή πρόθεση την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενίσχυση των επιστροφών, που αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Η ανάγκη για αποτελεσματικότερη συνεργασία στο πεδίο των επιστροφών τέθηκε ως προϋπόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρέσβη ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αίγυπτο κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να συνεχίσει τον τεχνικό διάλογο για την ενίσχυση της διμερούς συμφωνίας νόμιμης μετάκλησης εργατών γης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον πρέσβη της Αιγύπτου να απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για επίσκεψη στο Κάιρο, την οποία ο κ. Πλεύρης αποδέχθηκε, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Συνάντηση Πλεύρη με την πρέσβειρα του Μπαγκλαντές -Ενίσχυση της συνεργασίας για τις επιστροφές
Συνάντηση με την πρέσβειρα του Μπανγκλαντές Ναχίντα Ραχμάν Σουμόνα, είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός ενημέρωσε την πρέσβειρα για τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου, δίνοντας ξεχωριστή σημασία στην ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών των οποίων η αίτηση ασύλου τους, έχει απορριφθεί.
Από την πλευρά της, η πρέσβειρα του Μπαγκλαντές εξέφρασε τη βούλησή της για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο πεδίο των επιστροφών, στο πλαίσιο της ειλικρινούς και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία Ελλάδας-Μπαγκλαντές στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης ενώ συζήτησαν και για τη νόμιμη, με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει το πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για την οργανωμένη και ελεγχόμενη κινητικότητα εργαζομένων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση και των δύο χωρών να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία στο πλαίσιο της κοινής διαχείρισης του μεταναστευτικού, υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.