19 Σεπτεμβρίου 2025

Λατινοπούλου: Το ΚΚΕ βεβηλώνει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και δυσφημεί σε παγκόσμια κλίμακα το Ισραήλ


"Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη βεβήλωσης του ιερού βράχου της Ακρόπολης, όταν το ΚΚΕ ύψωσε πανό στον Παρθενώνα. Αντί να διασφαλίσει η κυβέρνηση τον πιο εμβληματικό χώρο του ελληνισμού και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, άφησε ανενόχλητους κομματικούς ακτιβιστές να μετατρέψουν τον Παρθενώνα σε πεδίο πολιτικής προπαγάνδας", αναφέρει σε ανακοίνωση της η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

"Οι τακτικές του ΚΚΕ παραμένουν σταθερά ατιμώρητες. Κι επειδή το γνωρίζουν αυτό, τις επαναλαμβάνουν. Όταν το κράτος δείχνει ανοχή στην ανομία, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: όποιος θέλει μπορεί να προσβάλλει τον Παρθενώνα και, μαζί, την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο της Ελλάδας, σε ζητήματα άμυνας, ασφάλειας και ενέργειας. Κι ενώ εμείς έχουμε ανάγκη από ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, αφήνουμε την ελληνική αριστερά να βιαιοπραγεί ενάντια στους πολίτες του Ισραήλ μέσα στην ίδια μας τη χώρα και τώρα να το δυσφημεί σε όλο τον πλανήτη, ανενόχλητη, με την κυβέρνηση να κοιμάται.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ανίκανη να φυλάξει ακόμη και τον Παρθενώνα, το παγκόσμιο σύμβολο της Ελλάδας. Ανίκανη να επιβάλλει τον νόμο εκεί όπου ξεκινά η ίδια η ψυχή του έθνους.

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ δηλώνει ξεκάθαρα:

• Δεν θα αφήσουμε κανέναν να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια του ελληνισμού.

• Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τον Παρθενώνα ως «ξέφραγο αμπέλι».

• Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε ανομία, όπου κι αν προέρχεται.

Η Ελλάδα αξίζει σεβασμό. Ο Παρθενώνας αξίζει φύλαξη.

Η κυβέρνηση ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της – αν μπορεί", καταλήγει η ανακοίνωση.