14 Σεπτεμβρίου 2025

Μυλωνάκης: Ο Βαξεβάνης έκανε εναντίον μου μήνυση προσπαθώντας να φέρει "στην πόρτα μου την Ευρωπαΐκή εισαγγελία"


«Για μια ακόμη φορά, οι “νεκροθάφτες” του πραγματικού οικονομικού σκανδάλου της Novartis, οι οποίοι για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους έστησαν κουκουλοφόρους μάρτυρες που σήμερα δικάζονται ως ψευδομάρτυρες, χτίζουν το νέο φορτίο με «τόνους ξυλολίου» που δεν είναι άλλο από τη δήθεν συγκάλυψη της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση», αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο διαβιβάστηκε φάκελος με τα δημοσιεύματά της στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στον Άρειο Πάγο, ζητώντας ποινική διερεύνηση για κακούργημα σε βάρος του.

«Επιχειρούν και πάλι, ελλείψει πολιτικών προτάσεων, να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η απάντηση του κ. Μυλωνάκη

«Απάντηση στην εφημερίδα Documento

Μεγάλη τιμή μου επιφυλάσσει και σήμερα το Documento. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε και φαντάζομαι ούτε η τελευταία. Αντί απαντήσεως επισυνάπτω το link της αναλυτικής απάντησης που έδωσα πριν από ημέρες στην ανάρτηση της κας Κωνσταντοπούλου καθώς το περιεχόμενο της απαντά και καλύπτει πλήρως τους ίδιους ψευδείς και αστήρικτους ισχυρισμούς που δήθεν “αποκαλύπτει” σήμερα η γνωστή για την «αντικειμενικότητα» της εφημερίδα.

Εδώ η σχετική απάντηση: https://www.facebook.com/share/p/1B34Db4S4Y/

Το μόνο πρόσθετο στοιχείο του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη με τον άκρως παραπλανητικό τίτλο «Ο Γιώργος Μυλωνάκης στην πόρτα της Κοβέσι», είναι ότι η εφημερίδα υπέβαλε εναντίον μου μηνυτήρια αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γεγονός που έμμεσα είχε προαναγγείλει η κα Κωνσταντοπούλου τις προηγούμενες ημέρες.

Καμία Εισαγγελία λοιπόν δεν είναι στην «πόρτα» μου. Ο κ. Βαξεβάνης προσπαθεί με αστήρικτες μηνυτήριες αναφορές της απελπισίας να τη φέρει και είναι ο ίδιος που και πάλι λειτουργεί ως «πολιτικός λαγός». Δεν είναι η πρώτη του φορά άλλωστε. Τα ίδια είχε κάνει και με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει εναντίον του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονταν ο περίφημος υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι δεν τους βγαίνει τίποτα πολιτικά.

Χωρίς προτάσεις και λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, καταφεύγουν στην προσφιλή μέθοδο της λάσπης.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, οι “νεκροθάφτες” του πραγματικού οικονομικού σκανδάλου της Novartis, οι οποίοι για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους έστησαν κουκουλοφόρους μάρτυρες που σήμερα δικάζονται ως ψευδομάρτυρες, χτίζουν το νέο φορτίο με «τόνους ξυλολίου» που δεν είναι άλλο από τη δήθεν συγκάλυψη της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση. Επιχειρούν και πάλι, ελλείψει πολιτικών προτάσεων, να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.

Ξεχνούν όμως ένα πράγμα.Όλες οι έρευνες, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι που κατέληξαν στην άσκηση διώξεων από την δικαιοσύνη διαφόρων επιτηδείων που λυμαίνονταν αυτόν τον τόσο κρίσιμο Οργανισμό για τον αγροτικό μας τομέα αλλά και η επιστροφή των παράνομων ενισχύσεων, έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η αλήθεια αυτή δεν αλλάζει.

ΥΓ.1. Άραγε πόσο δεοντολογικό είναι ο «ανεξάρτητος» δημοσιογράφος να υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές κατά πολιτικών για ρεπορτάζ που έχει ήδη δημοσιεύσει και δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης προφανώς επειδή είναι παντελώς ατεκμηριώτα και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο;

ΥΓ.2. Η τακτική του αυτή, δεν αποτελεί απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης με σαφή πολιτική σκοπιμότητα;

ΥΓ.3. Θεωρώ ότι ο κ. Βαξεβάνης θα μπορέσει, όταν έρθει η ώρα, να αποδείξει στην ελληνική δικαιοσύνη τους ψευδείς, συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς του».


Στη σχετική απάντηση στο facebook ο Μυλωνάκης έγραφε πριν μερικές μέρες:

Απάντηση στην ανάρτηση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου
Μια σημαντική κοινοβουλευτική εξέλιξη των τελευταίων ετών που έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη αφορά τη συνέπεια που δείχνει η Κυβέρνηση στην απάντηση των Επικαίρων Ερωτήσεων. 

Εποχές κατά τις οποίες μεγάλος αριθμός Επικαίρων Ερωτήσεων έμεναν αναπάντητες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να συντρέχουν σε καμία περίπτωση οι προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής περί δικαιολογημένου κωλύματος, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για να απαντήσει ένα μέλος της Κυβέρνησης σε οποιαδήποτε επίκαιρη ερώτηση πρέπει να έχει τη σχετική αρμοδιότητα. Και αν υπάρχουν περιπτώσεις συναρμοδιότητας περισσοτέρων υπουργείων, οι επίκαιρες ερωτήσεις απαντώνται και οφείλουν να απαντώνται έστω κατά το μέρος της αρμοδιότητας που αφορά στον ερωτώμενο Υπουργό. 

Είναι όμως προφανές ότι Ερωτήσεις που εκφεύγουν απολύτως της αρμοδιότητας της Κυβέρνησης δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Επίκαιρη Ερώτηση που μου υπέβαλλε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με την οποία απαγγέλλει κατηγορίες για «σειρά ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως» και ερωτά αν γνωρίζω συνομιλίες βουλευτών και το περιεχόμενο τους από παρακολούθηση των βουλευτών ή από παρακολούθηση των απορρήτων ερευνών των οργάνων της Δικαιοσύνης και σε ποια μορφή διατηρώ δήθεν τις σχετικές πληροφορίες, είναι μια τέτοια περίπτωση.

Στην πραγματικότητα η Ερώτηση της κας Κωνσταντοπούλου δεν είναι καν Ερώτηση. 
Ακολουθεί τη γνωστή τακτική της. 

Εντοπίζει αστήρικτα δημοσιεύματα, σπέρνει μια θεωρία, την αναπαράγει μόνη της στη Βουλή και σε όποιο άλλο βήμα διαθέτει, παίρνει μετά τις δικές της μαρτυρίες ως δεδομένο αδιαπραγμάτευτο, φτιάχνει κατηγορητήρια και στη συνέχεια καταδικάζει όποιον θεωρεί ότι είναι εμπόδιο στα σχέδια της. 
Όλα αυτά στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Η Κα Κωνσταντοπούλου έχει βγάλει τα φαντασιακά συμπεράσματα της και προσπαθεί να δημιουργήσει το νέο πολιτικό της παραμύθι. 

Είναι προφανές ότι η απόπειρα επανεμφάνισης πρώην συντρόφων της, εύλογα της δημιουργεί μεγάλη πίεση και την σπρώχνει σε νέες ακραίες θεωρίες.

Τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει την αλήθεια, καθώς ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, απάντησα σχετικά με το δήθεν «υπόμνημα» που είχα λάβει από κάποιο δήθεν «σημαίνον στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ» σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου, συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης. 

Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.  

Κανένα «υπόμνημα» δεν έλαβα από «σημαίνον στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ». Υπήρξε η αποστολή ενός άτυπου ενημερωτικού σημειώματος για λόγους δικής μου πληροφόρησης περί της διαδικασίας πληρωμών και αγροτικών ενισχύσεων, που μου έστειλε τον Ιούνιο του 2025 ειδικός επί των αγροτικών θεμάτων συνεργάτης μας στην Προεδρία της Κυβέρνησης. 

Και ήταν απολύτως εύλογο να ζητήσω να ενημερωθώ για ένα θέμα που κυριαρχούσε στην επικαιρότητα την περίοδο εκείνη. 

Πάρα το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της Κας Κωνσταντοπούλου είναι ανάξιοι απάντησης, δεν έχω μάθει να αφήνω σε κανέναν το χώρο να δημιουργεί σκιές. 

Ως εκ τούτου της απαντώ στην ανάρτηση της και όχι στην Επίκαιρη Ερώτηση της, καθώς είναι εκτός Κανονισμού της Βουλής και έχοντας υπηρετήσει ως Γενικός Γραμματέας της Βουλής επί πέντε έτη, θεωρώ ανεπίτρεπτο να ευτελίζουμε τις διαδικασίες στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Όλες οι αναφορές της Κας Κωνσταντοπούλου είναι ψευδείς και άκρως συκοφαντικές.

Όλα τα δήθεν ερωτήματα της είναι άνευ αντικειμένου και παντελώς αστήρικτα και ατεκμηρίωτα. Χωρίς κανένα πραγματικό δεδομένο. 

Καμία ενημέρωση δεν είχα και κανέναν δεν ενημέρωσα για το περιεχόμενο νόμιμων επισυνδέσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αφορά δικαστική έρευνα του 2022 που έχει συσχετιστεί με έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που είναι σε εξέλιξη. 
Της θυμίζω δε ότι το 2022 υπηρετούσα στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής.

Θεωρώ φυσικά άνευ σχολιασμού τους δια του ερωτήματος συκοφαντικούς ισχυρισμούς της ότι δήθεν παρακολουθώ ακόμη και τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς, που διενεργούν την έρευνα τους, σε συνέχεια των ερευνών που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, η ελληνική Πολιτεία συνεργάζεται άψογα με το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Αν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει διαπιστώσει την τέλεση της οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, μπορεί να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στη νομοθεσία. 

Αλλά δεν μπορεί να ευτελίζει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρουσιαζόμενη ως δημόσια κατήγορος.