Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, καθώς οι δύο από τους τρεις τραυματίες που επέζησαν από το φρικτό τροχαίο επέστρεψαν στην Ελλάδα για νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Προκαταρκτική εξέταση και τοξικολογικές εξετάσεις
Την ίδια ώρα, οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των αδικημάτων της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η έρευνα αφορά το δυστύχημα που σημειώθηκε όταν το βαν στο οποίο επέβαιναν οι άτυχοι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε -κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- με νταλίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους και τον βαρύ τραυματισμό άλλων επιβαινόντων.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Λουγκόζ, Μπέρθα Σερένα Κονσταντινέσκου, στο πλαίσιο της δικογραφίας συντάχθηκε έκθεση τοξικολογικής ανάλυσης από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Τιμισοάρα. Σκοπός της εξέτασης ήταν να διαπιστωθεί αν υπήρχε στο αίμα του οδηγού του οχήματος παρουσία ουσιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά του να οδηγεί.
«Το αποτέλεσμά της επιβεβαίωσε την παρουσία δύο ψυχοδραστικών ουσιών στο αίμα, κάνναβης και κοκαΐνης», ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.ro. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, διαπιστώθηκε και η ύπαρξη αλκοόλ στο αίμα του, στοιχείο που προστίθεται στα δεδομένα που εξετάζονται από τις Αρχές.
Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια των ερευνών στον χώρο του δυστυχήματος, εντοπίστηκαν δύο πακέτα τα οποία εκτιμάται ότι περιείχαν ψυχοδραστικές ουσίες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα αποτελέσματα για το περιεχόμενό τους.
Η έρευνα συνεχίζεται με στόχο τη πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος, ενώ η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, καθώς αναμένονται επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος όχι μόνο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Σήμερα και αύριο το τελευταίο «αντίο» στους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ
Το τελευταίο «αντίο» θα πουν, σήμερα και αύριο, συγγενείς και φίλοι στους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους, την περασμένη Τρίτη 27/1, σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία.
Σήμερα, Παρασκευή 30/1, θα γίνουν δύο κηδείες, στις 12 το μεσημέρι, από τον ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Αννης στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και από τον ναό Προφήτη Ηλία στον Αρωνά Πιερίας.
Αύριο, Σάββατο 31/1, θα κηδευτούν οι τρεις νέοι που κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη 1 μ.μ. και οι σοροί τους θα βρίσκονται στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τις 11 το πρωί.
Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ακόμα μία κηδεία στην Ευκαρπία, από τον ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Στη 1 μετά το μεσημέρι θα κηδευθεί ένα ακόμη θύμα του τροχαίου, στα Στεφανινά του Δήμου Βόλβης.
Οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ επαναπατρίστηκαν, χθες το απόγευμα, με C130, που πέταξε έως την Τιμισοάρα για αυτόν τον σκοπό.