28 Απριλίου 2026

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ αύριο στο Μαξίμου -Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


Με τον Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, θα συναντηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την επίσκεψη του Εμίρη στην Αθήνα, σημειώνουν πως η επίσκεψή του και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό «υπογραμμίζει τoν ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ως αξιόπιστου εταίρου – σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τις χώρες του Κόλπου».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η Ελλάδα, συνομιλητής όλων των χωρών της περιοχής, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις επιθέσεις εναντίον των χωρών του Κόλπου και πρόσφερε στήριξη και αλληλεγγύη. Κατά την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ αναμένεται να συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις και οι προσπάθειες για διπλωματική λύση, καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση την οικονομία και τις επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι το Qatar Investment Authority έχει ήδη δεσμευτεί να επενδύσει 1 δισ. στην Ελλάδα».