07 Μαΐου 2026

📺Κρήτη: "Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω, ας σκότωνε το παιδί μου" - Το μήνυμα του πατέρα του 21χρονου στον δολοφόνο του γιου του (Βίντεο)


Ο πατέρας του 21χρονου θύματος δολοφονίας στο Ηράκλειο Κρήτης, απευθυνόμενος στον δολοφόνο του γιου του, έστειλε το μήνυμα: "Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω, ας σκότωνε το παιδί μου"

Bυθισμένος στο πένθος ο πατέρας του 21χρονου που, απευθυνόμενος στον δολοφόνο του γιου του, έστειλε το μήνυμα πως αν ήταν να γυρίσει πίσω το δικό του παιδί, ας σκότωνε τον Νικήτα. «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω, ας σκότωνε το παιδί μου», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος σήμερα έντυσε γαμπρό και οδήγησε τον γιο του στην τελευταία του κατοικία.

Ο πατέρας θυμήθηκε, μεταξύ άλλων, τι είχε πει στον Κώστα Παρασύρη το βράδυ του τραγικού τροχαίου, όταν συναντήθηκαν στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν τα παιδιά τους βαριά τραυματισμένα.


Δολοφονία 21χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης: Τα δραματικά λόγια του πατέρα - "Τρεις απόπειρες να μου σκοτώσει το παιδί"

«Όταν συναντηθήκαμε στο νοσοκομείο, όταν έγινε το ατύχημα, του είπα ότι προτιμούσα να είναι το παιδί μου σκοτωμένο παρά το δικό του», είπε χαρακτηριστικά.

Για το καθεστώς τρόμου στο οποίο ζούσε τρία χρόνια η οικογένεια του 21χρονου Νικήτα μίλησε επίσης ο τραγικός πατέρας, εξηγώντας πως κοιμόταν με τα παπούτσια γιατί ήθελε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που μέσα στη νύχτα ο γιος του τον έπαιρνε τηλέφωνο ότι τον χρειαζόταν.

«Έχω να πάω τρία χρόνια σε χαρές, πενθούσα το παιδί τρία χρόνια. Κοιμόμουν στον καναπέ με τα παπούτσια γιατί τον περίμενα να έρθει και περίμενα μήπως μας πάρει τηλέφωνο να πάω να τον προστατέψω. Και μου έχει κάνει τρεις απόπειρες να μου σκοτώσει το παιδί», ανέφερε ο πατέρας του Νικήτα και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει τρεις καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμμουδάρας. Έχει κάποιον που τον καλύπτει».



Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Νικήτας έπεσε νεκρός από τα πυρά του 54χρονου Κώστα Παρασύρη, πατέρα του 17χρονου φίλου του, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2023 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, εβδομάδες μετά το τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί με τον 21χρονο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Το φονικό σημειώθηκε επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στην Αμμουδάρα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 54χρονος φέρεται να συγκρούστηκε με το κόκκινο αυτοκίνητο του θύματος. Ο 21χρονος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, όμως ο κατηγορούμενος φέρεται να έβγαλε όπλο και να τον πυροβόλησε.

Ο 54χρονος Κώστας Παρασύρης οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί για την πράξη του. Σημειώνεται ότι οι Αρχές συνέλαβαν και τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

Σε βάρος του 54χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για από κοινού διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πυροβόλου όπλου κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία φυσιγγίων, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια κατά συναυτουργία στην ανθρωποκτονία, με τις δικαστικές Αρχές να εξετάζουν τον ρόλο της κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης.