05 Αυγούστου 2026

Νέα εκπρόσωπος Τύπου της Μαρίας Γρατσία αναλαμβάνει η Μαρία Καρυστιανού


Τη νέα εκπρόσωπο Τύπου της ανακοίνωσε η Μαρία Γρατσία, επιλέγοντας για τη θέση τη στενή συνεργάτιδά της και πρόεδρο του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού.
Η θέση έμεινε κενή μετά την παραίτηση και τη διαγραφή του Θανάση Αυγερινού, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην ήταν σίγουρος σε ποια από τις δύο Μαρίες έπρεπε να παραιτηθεί.

Στα νέα της καθήκοντα, η κ. Καρυστιανού θα ανακοινώνει τις αποφάσεις της κ. Γρατσία, θα διαψεύδει ότι η κ. Γρατσία λαμβάνει τις αποφάσεις και στη συνέχεια θα ενημερώνει την κ. Γρατσία ότι διέψευσε επιτυχώς ότι λαμβάνει τις αποφάσεις.

«Η Μαρία διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση», δήλωσε η κ. Γρατσία. «Γνωρίζει πότε πρέπει να μιλάει, τι πρέπει να λέει και κυρίως πότε πρέπει να περιμένει να της πω τι θα πει».

Από την πλευρά της, η κ. Καρυστιανού ευχαρίστησε τη Μαρία Γρατσία για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, διαβάζοντας σχετική ανακοίνωση την οποία είχε εγκρίνει λίγο νωρίτερα η Μαρία Γρατσία.

Η τελευταία διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι αποτελεί τη σκιώδη αρχηγό του κινήματος.

«Δεν κινώ κανένα νήμα», ξεκαθάρισε. «Απλώς συντονίζω τα στελέχη, τις αποφάσεις, το γραφείο Τύπου και την πρόεδρο».

Ερωτηθείσα ποια είναι τελικά η αρχηγός του κόμματος, η κ. Καρυστιανού απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί με την κ. Γρατσία και να επανέλθει.