24 Αυγούστου 2026

Αποχώρηση με αιχμές από την Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοπατέρας, Σωκράτης Αλειφτήρας – Τι είπε στην Κω/λου


Την αποχώρησή του από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Ο Αλειφτήρας παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του υπεύθυνου Αγροτικού Τομέα όσο και από την ιδιότητα του μέλους της Πλεύσης Ελευθερίας. Γνωστοποίησε προηγουμένως την απόφασή του στην πρόεδρο του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Βαθιά σκέψη και έντονος προβληματισμός»

Στην ανακοίνωσή του ο Σωκράτης Αλειφτήρας ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση δεν ελήφθη αιφνιδιαστικά, αλλά ωρίμαζε εδώ και μήνες.

Όπως αναφέρει, ήταν αποτέλεσμα «βαθιάς σκέψης και έντονου προβληματισμού», συνδέοντας την αποχώρησή του με την ανάγκη να παραμείνει πιστός στις προσωπικές αρχές και αξίες του.

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει η αναφορά του ότι δεν θέλει να επιτρέψει σε κανέναν να «αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά» του.

Δεν αποκαλύπτει τους λόγους της αποχώρησης

Ο αγροτοσυνδικαλιστής επιλέγει, τουλάχιστον προς το παρόν, να μην ανοίξει δημόσια τα χαρτιά του για όσα συνέβησαν στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας.

Διευκρινίζει ότι δεν θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναπτύξει δημοσίως τους λόγους της αποχώρησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τους εξήγησε προσωπικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συγκεκριμένη αναφορά, σε συνδυασμό με τον «έντονο προβληματισμό» των τελευταίων μηνών, αφήνει πάντως ανοιχτά ερωτήματα για το παρασκήνιο της ρήξης.

Ποιος είναι ο Σωκράτης Αλειφτήρας

Ο Σωκράτης Αλειφτήρας είναι αγρότης από τα Φάρσαλα, εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Είχε επίσης κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας.

Η παρουσία του είχε γίνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη μέσα από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα.

«Ένας κύκλος έκλεισε»

Παρά την αποχώρησή του, ο Αλειφτήρας ευχαριστεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την εμπιστοσύνη της, καθώς και τα στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν εγκαταλείπει τη δημόσια και συνδικαλιστική δράση, σημειώνοντας ότι «ένας κύκλος έκλεισε», αλλά ο ίδιος θα παραμείνει ενεργός μέσα από οργανωμένες και συλλογικές προσπάθειες.