16 Οκτωβρίου 2026

Πηγές Προεδρίας: Δεν υπάρχει αίτημα από την αμερικανική πρεσβεία για επίσκεψη Γκίλφοϊλ – Δεν υπάρχει πρωτόκολλο


«Δεν υπάρχει πρωτόκολλο ή υποχρέωση οποιουδήποτε πρέσβη που αποχωρεί από την Ελλάδα να επισκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρουν πηγές της Προεδρίας για το δημοσίευμα της Daily Mail που αναφέρει πως ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεν θα κάνει την παραδοσιακή τελετή αποχαιρετισμού για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

«Η αποχώρηση πρέσβη δεν είναι αντίστοιχη της κατάθεσης διαπιστευτηρίων κατά την έλευσή του. Κάποιοι πρέσβεις που αποχωρούν, αν θέλουν, ζητούν ακρόαση από την Προεδρία για να αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο, όπως πχ έκανε πρόσφατα ο απερχόμενος πρέσβης του Ισραήλ. Οι επισκέψεις αυτές δεν ορίζονται από πρωτόκολλο και καλύπτονται μόνο φωτογραφικά», απαντούν οι ίδιες πηγές. 

Τέλος σημειώνουν πως: «Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει αποστείλει στο Προεδρικό Μέγαρο αίτημα επίσκεψης της απερχόμενης πρέσβεως. Όσα περί του αντιθέτου αναπαράγονται στον ελληνικό ή διεθνή Τύπο είναι αναληθή».