11 Ιουλίου 2008

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το πόσο αντικειμενική είναι η ενημέρωση στην Ελλάδα φαίνεται απο τους ιδιοκτήτες καναλιών. Στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαβάζω:

"Ποινική δίωξη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος για ποσά ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας ασκήθηκε χθες κατά του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

O πρώην πρόεδρος της Interamerican φέρεται να προχώρησε σε πλασματική αύξηση των αποθεματικών και του τζίρου της εταιρείας Interamerican, από 13 μέχρι 22 δισ. δρχ., κατά την περίοδο 1996-1998, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου της στο Χρηματιστήριο
.

Της δίωξης προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί εξαπάτησης ομογενών στη Γερμανία, τη Νότιο Αφρική, το Βέλγιο και την Ολλανδία, που είχαν επενδύσει σε προγράμματα της εταιρείας και στη συνέχεια τα είδαν να «εξαφανίζονται». H έρευνα διενεργήθηκε από τον κ. Παν. Αθανασίου και διήρκεσε συνολικά δύο έτη. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην 1η τακτική ανακρίτρια, στην οποία ανατέθηκε η υπόθεση, να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί και το αδίκημα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού κατ’ εξακολούθηση. Θα διερευνηθεί, ειδικότερα εάν παραπλανήθηκε το επενδυτικό κοινό και η εταιρεία εμφάνισε «αυθαίρετη συμπλήρωση των αποθεμάτων της».

Επίσης για το θέμα των ασφαλειών των μεταναστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος πρώην συνεργάτιδας του κ. Κοντομηνά
αλλά η υπόθεση ως προς το σκέλος των ευθυνών του επιχειρηματία όδευε προς το αρχείο. Μετά τις σχετικές εξελίξεις, αναμένεται να επιστρέψει η δικογραφία στον κ. Αθανασίου, προκειμένου να διερευνήσει εάν πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη."

Επίσης για τον Κυριακού που έχει τον ΑΝΤ1, μεταφέρω από το ΠΑΡΟΝ

"
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, με πρόεδρο τον δικαστή κ. Πρωτονοτάριο, επέβαλε στον κατηγορούμενο κ. Μίνωα Κυριακού ποινή φυλάκισης 48 μηνών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.Η υπόθεση αφορούσε αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή προέκταση και μέσα στη θάλασσα, ρίχνοντας τσιμέντο."

Προφανώς η αστυνομία δεν ξέρει που είναι για να επιβληθεί η ποινή...

Πάμε στο Άλτερ. Σε ρεπορτάζ στις 21/2/08 στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρεται:

"Πρώτη, πάντως, βαριά υπόθεση που έρχεται στο προσκήνιο από τις ελεγκτικές αρχές αφορά το Alter Channel (Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.), για το οποίο εκκρεμούσε καταγγελία από το 2005 εισαγγελέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ευάγγ. Ιωαννίδης έχει στα χέρια του πορισματική έκθεση από την οποία προκύπτει έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογιών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Alter και από συνδεδεμένες με αυτό επιχειρήσεις.
Η έκθεση θα διαβιβαστεί στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών για την επιβολή προστίμου, ενώ δρομολογούνται και περαιτέρω έλεγχοι από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο σε εταιρείες που συνδέονται με το Alter και τους μετόχους του.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε υπεράκτια εταιρεία Κύπρου που ανήκει σε βασικό μέτοχο του Alter και η οποία, αν και εμφανίζεται ανενεργός, εκδίδει τιμολόγια μεγάλης αξίας!

Η χρονική περίοδος αυτού του ελέγχου καλύπτει τη διετία 2003-2004, ενώ το
Alter είναι φορολογικά ανέλεγκτο από το 2000, όπως σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι από τους ελέγχους στο Alter εντοπίστηκαν πλαστά και εικονικά συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ
, τότε τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι υπερδιπλάσια, καθώς σ' αυτά θα προστεθούν λογιστικές διαφορές, διαφυγών ΦΠΑ, υπερημερίες κ.ά. Ποσά εξοντωτικά για το κανάλι, το οποίο ακόμα και για την κατάθεση προσφυγής στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι υποχρεωμένο, αρχικά, να καταβάλει το 25% τον προστίμου."

Κατά τα άλλα μας έχουν πρήξει τόσες μέρες για το ταξίδι του Λιάπη.
Ακούσατε να λένε κάτι από τα παραπάνω στα "δελτία ειδήσεων";
Παραπληροφόρηση
...