11 Φεβρουαρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ λέει ΟΧΙ στους Έλληνες και ΝΑΙ στην Νέα Τάξη! Που είναι το παράξενο;

Από το σημερινό θαυμάσιο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στον Ε. Τ.:

"Όχι λέει το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο Παυλόπουλου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός. Οι άνθρωποι πιστεύουν τόσο πολύ ότι η επιστροφή τους στην εξουσία περνά μέσα από τη λεωφόρο των αρνήσεων, ώστε η οποιαδήποτε απόπειρα να τους πείσει κανείς με λογικά επιχειρήματα για ένα θέμα που αποτελεί τον ορισμό της στρατηγικής αντίληψης για την έννοια του Έθνους, καταντά μάταιος κόπος."

Και συνεχίζει ο συντάκτης με μια αναφορά στα σοβαρά θέματα στα οποία το ΠΑΣΟΚ είπε όχι: αναθεώρηση Συντάγματος, άρθρο 16, βασικός μέτοχος, νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, αποκρατικοποιήσεις Ολυμπιακής, ΟΤΕ και λιμανιών, Εθνικό χωροταξικό Σχέδιο, νομοσχέδιο Πετραλιά για έκτακτες ενισχύσεις στους ανέργους, Ταμείο Φτώχειας.

Σε όλα αυτά τα παραπάνω σημαντικά θέματα, που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ είπε όχι.

Ξέρετε που είπε ΝΑΙ; Ω, ναι, στους ξένους και την Νέα Τάξη. Στις ΗΠΑ. Στην...Motherland.

Συνεχίζει ο Κοττάκης: "Το μόνο ηχηρό "ΝΑΙ" που ακούσαμε από το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, είναι στο αντεθνικό σχέδιο ΑΝΑΝ και αυτό αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες, όπως αντίστοιχα επιδοκιμάστηκαν τα "ΟΧΙ" του Καραμανλή στο Μπούργκενστοκ και στο Βουκουρέστι. Αφού λοιπόν οι άνθρωποι σκίζονται να πουν "ΝΑΙ" μόνο στους ξένους, γιατί να εκπλησσόμαστε που τώρα λένε κυνικά "ΟΧΙ" σε χιλιάδες έλληνες της διασποράς να έχουν λόγο στην κυβέρνηση της μητέρας πατρίδας;

Ο Γάλλος διανοούμενος Ρεζίς Ντεμπρέ γράφει σε ένα βιβλίου του: ο πατριώτης είναι ένας άνθρωπος υπέρ, ο εθνικιστής ένας άνθρωπός εναντίον. Το παραφράζω: Η αντιπολίτευση είναι μια παράταξη εναντίον..."