12 Φεβρουαρίου 2009

«Σφαλιάρες Καραμανλή σε Γιωργάκη... έτσι για να μαθαίνει»

Πολύ πλάκα πάλι σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός. Μέχρι και ο Παπαθανασίου έριξε σφαλιάρα στο Παπανδρέου και τον ξεβράκωσε για τα ψέματα που λέει διαρκώς.

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ 1η

«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρωτολογία): Μη μας μιλάτε για ανευθυνότητα όταν μιλάμε για εκλογές. Εσείς δεν πήγατε τη χώρα εν μέσω πυρκαγιών, το 2007, σε εκλογές; (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (Δευτερολογία): Έφτασε στο σημείο να λέει ότι προκηρύξαμε τάχα εκλογές το 2007 εν μέσω πυρκαγιών. Δεν τα θυμάστε καλά. Και καλύτερα να μην τα θυμάστε καλά γιατί αλλιώς σκόπιμα διαστρεβλώνετε χονδροειδώς τα πράγματα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Διακοψίας): Δεν είναι έτσι εσείς δεν τα θυμάστε καλά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώτα προκηρύχθηκαν οι εκλογές και μετά ήρθαν οι πυρκαγιές. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Για ποιο λόγο τη διαστρεβλώνετε;
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)»

Να τι είπε μετά από τη σφαλιάρα ο Γιωργάκης για να τα μπαλώσει:

«Και για να σας θυμίσω –δεν ξέρω από τη Ραφήνα τι βλέπετε- η Πάρνηθα καιγόταν τον Ιούνιο και εσείς προκηρύξατε εκλογές!»

Το θαυμαστικό στο τέλος της πρότασης δεν το έβαλα εγώ... το έβαλε η στενογράφος της Βουλής... προφανώς και αυτή εντυπωσιάστηκε από την παπαριά του Γιωργάκη...

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ 2η

«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρωτολογία): Εσείς σήμερα εκφράζετε τεράστια έκπληξη για τις εξελίξεις, όμως εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει και δεν μας ακούσατε

Δείτε και την απάντηση του Καραμανλή στην τριτολογία του:




Ενδιάμεσα πρόλαβε και ο Παπαθανασίου να ρίξει μια σφαλιάρα στον «πολύ» Παπανδρέου που όλοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είναι έτοιμος για Governor.

«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρωτολογία): Το δημόσιο χρέος –ακούστε για μία Κυβέρνηση που ήρθε με το σύνθημα ότι θα νοικοκυρέψει την οικονομία- το αυξήσατε επί ημερών σας κατά 43%, 80 δισεκατομμύρια συνολικά, 16.000.000.000 ευρώ παραπάνω χρέωσε η Νέα Δημοκρατία την Ελλάδα. Κάθε χρόνο 8.000 ευρώ περισσότερα χρωστάει σήμερα κάθε Έλληνας εξαιτίας των δικών σας πολιτικών (ΣΣ. Όποιος καταλάβει τι θέλει να πει με την τελευταία πρόταση ο ποιητής να μου γράψει...).

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε σήμερα την πρόοδο της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα τολμούσα να πω τη λέξη «τόλμησε» να μιλήσει για το δημόσιο χρέος. Μειώθηκε τα τελευταία χρόνια το δημόσιο χρέος από το 100% στο 94% και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικά για το δημόσιο χρέος ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε απόλυτα νούμερα (ΣΣ. Το ίδιο βέβαια κάνει και ο φίλος μου ο Κρόγιας που παραλίγο να τον χάσουμε πριν μερικές μέρες αλλά ευτυχώς ο Θεός μας λυπήθηκε :)), αφού δεν του το εξηγούν οι σύμβουλοί του, θα μου επιτρέψει πολύ απλά να το εξηγήσω εγώ.
Το δημόσιο χρέος κατ’ εξοχήν μετριέται ως ποσοστό το Α.Ε.Π.. Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, αν έχω εισόδημα 1.000 ευρώ –αυτό είναι το Α.Ε.Π. μου- και χρωστάω 1.000 ευρώ, χρωστάω 100% το Α.Ε.Π. και προφανώς έχω πρόβλημα. Αν χρωστάω πάλι 1.000 ευρώ, το ίδιο ποσόν, αλλά έχω εισόδημα 100.000 ευρώ, τότε προφανώς δεν έχω πρόβλημα. Αν, λοιπόν, αυτό το πολύ απλό πράγμα δεν μπορεί να το καταλάβει ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κάθε φορά αναφέρεται στο χρέος με βάση τα απόλυτα νούμερα, τότε εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα. (ΣΣ. Άσε Βαγγέλη είναι ανίατη η περίπτωσή του...)»

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Τέλος έχω και ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες... όποιος καταλάβει με την πρώτη ανάγνωση τι θέλει να πει ο ποιητής με την παρακάτω πρόταση ας μου γράψει (βέβαια άλλο να το βλέπεις όπως εγώ που το είδα live και άλλο να το διαβάζεις...)...

«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μέσα σε πέντε χρόνια αυξήσατε κατά το ήμισυ περίπου το συνολικό χρέος που είχε όλη η χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Στο χρέος που παραλάβατε το 2004 με τις πραγματικές δανειακές ανάγκες της χώρας το 2009, θα προσθέσετε το χρέος που παραλάβατε και άλλο τόσο. Μέσα δηλαδή σε πέντε χρόνια προσθέσατε το μισό και σε έξι το διπλασιάζετε.»

Hint: Δοκιμάστε να το μεταφράσετε στα αγγλικά μήπως βγάλετε πιο εύκολα το νόημα... είπαμε όταν ο Governor στροφάρει γρήγορα, σκέφτεται αγγλικά...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΔΕΝ ΛΕΣ «ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ» ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ;
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΥΓ1. Για να μην ξεχνιόμαστε όπως είπε και ο Καραμανλής: «Καταγγέλλετε την Κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά, για το δημόσιο χρέος, για την απασχόληση. Μιλούν για απασχόληση αυτοί που πήραν την ανεργία στο 3% το 1981 και την έφτασαν στο 11,3% το 2004; Μιλούν για τα δημοσιονομικά αυτοί που άφησαν έλλειμμα κάτω από τις πιο ευνοϊκές διεθνείς συνθήκες, διπλάσιο από ό,τι μπορεί να φτάσει στη χειρότερη περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας;
Παριστάνουν τους κριτές ακόμη και για το δημόσιο χρέος; Το χρέος, όμως, κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του Κόμματός σας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το χρέος το τριπλασιάσατε.
Θυμίζω πως όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΕΟΚ, το δημόσιο χρέος δεν έφτανε ούτε στο 30% του Α.Ε.Π. Από τότε έως το 2004 αυξήθηκε πάνω από τρεις φορές και το χρέος αυτό είναι το πιο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα σήμερα. Όλα τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, περίπου 12 δισεκατομμύρια, πηγαίνουν στους τόκους του.»

ΥΓ2. Τα αποσπάσματα είναι από τα Πρακτικά της Βουλής

ΥΓ3. Ο Κυριακού μετά τον πούλο στην ΕΟΕ λάδωσε τη μηχανή και άρχισε να γκαζώνει στο φούλ... επί μισή ώρα έχει τον Μανούση πρώτο θέμα και προσπαθεί να επαναφέρει το «σκάνδαλο» με τον δήθεν χρηματισμό του Παυλίδη... περαστικά και άντε γεια...

ΥΓ4. Πολύ γέλιο με τον Μαρκογιαννάκη να παίρνει μέρος (σαν βουλευτής Κρήτης) στη σύσκεψη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συντέκνους παλικαράδες από την Κρήτη να το βάζουν στα πόδια και να απειλούν ότι άμα πάει στην Κρήτη θα τον κάνουν νταντά :)))... παιδιά κατουρ... και λίγο μη δέρνετε τόσο πολύ. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω αν στη σύσκεψη ήταν και ο φίλος ο κτηνίατρος που έκανε τον αγρότη στο MEGA τις προάλλες :))