09 Φεβρουαρίου 2009

«Τζάμπα μάγκας ο Yorgo... αλλιώς τα λέει έξω και αλλιώς μέσα...»

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θέματα που προσπαθούμε να αναδείξουμε καλό είναι να επιστρέφουμε καμιά φορά σε μερικά προκειμένου να αποδεικνύουμε ότι δεν πρόκειται απλά για «λάθη» ή «παραλείψεις» αλλά για συνειδητές επιλογές. Ένα τέτοιο θέμα για το οποίο είχα γράψει παλαιότερα είναι η ΜΟΥΓΚΑ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του Yorgo για τη σφαγή των Παλαιστινίων.

Οι ΠΑΣΟΚοι για εσωτερική κατανάλωση έστειλαν μέχρι και βουλευτές προκειμένου να φωτογραφηθούν με ακρωτηριασμένους Παλαιστίνιους και να μας πείσουν ότι τους υπερασπίζονται. Παράλληλα τα ΠΑΣΟΚικά blogs εξαπέλυαν μύδρους εναντίον των Ισραηλινών για τη σφαγή αμάχων Παλαιστινίων...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ...


Να δούμε λοιπόν σε τι ενέργειες προχώρησε μέχρι σήμερα, 1,5 μήνα μετά την έναρξη της σφαγής των Παλαιστινίων, η Σοσιαλιστική Διεθνής.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΜΙΑ... ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ... ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ... ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ... ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ... ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ.

Η μόνη αναφορά στην ιστοσελίδα τους είναι στο περιθώριο όπου υπάρχει ένας σύνδεσμος που βγάζει σε ένα ανώνυμο σχόλιο «ίσων αποστάσεων» και γενικολογιών και από κάτω ένας σύνδεσμος για μια δήλωση του Γιωργάκη η οποία όμως δεν ανοίγει σε άλλη σελίδα αλλά σου κατεβάζει ένα αρχείο pdf το οποίο πρέπει να ανοίξεις για να διαβάσεις στη συνέχεια τι είπε ο Γιωργάκης για το συγκεκριμένο θέμα (SI President calls for immediate ceasefire and humanitarian access)... πάρ' το αυγό και κούρευτο...

Διαβάστε λοιπόν και επί της ουσίας, πως ο Γιωργάκης «καταδικάζει την εισβολή των Ισραηλινών» στο εξωτερικό:

«The SI President deplores (ΣΣ. = εκφράζει τη θλίψη της ή θρηνεί. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ... απλά «ΘΛΙΒΕΤΑΙ» και «ΘΡΗΝΕΙ»...) the resumption of hostilities after the extension of the truce between Israel and Hamas...

The SI rallies the recent resolution by the UN Security Council (ΣΣ. Το ότι στις 31 Δεκεμβρίου που φέρει σαν ημερομηνία-όπως βλέπετε και στη φώτο δίπλα- η τοποθέτηση του Γιωργάκη, εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την απόφαση που έβγαλε το Σωμβ. Ασφ. του ΟΗΕ, κρατήστε το για το τέλος...). We call for immediate access by humanitarian relief organizations to Gaza, so that essential medical supplies can be provided.

Furthermore the bombing of densely populated areas in Gaza by Israel has devastating (ΣΣ. =καταστροφικά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΧΙ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ αλλά γενικά και αόριστα «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ»...) effects on civilians. ‘It must cease’, George Papandreou said.

In calling for an immediate ceasefire, George Papandreou repeated, ‘I call on Hamas to stop the launching of rockets and on Israel to stop the ongoing military operation in Gaza.’ (ΣΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ και απευθυνόμαστε και πρώτα στη Χαμάς να σταματήσει να πετάει πυροτεχνήματα...)

The SI President underlined: ‘We must stop this cycle of violence...To guarantee a viable state for the Palestinian people and lasting security for Israel’.»

Το τελευταίο είναι και όλα τα λεφτά... «ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» (για να λέμε ότι κάτι κάναμε) και «ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΣΡΑΗΛ»...

ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΓΙΑ «ΚΑΤΑΔΙΚΗ» ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,
ΓΙΑ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΙΣΡΑΗΛ,
ΓΙΑ «ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ» ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ»


Πάρτε τώρα και μια γεύση από τις Ελληνικές κορώνες του Yorgo και των άλλων που απευθύνονται προς τους χαχόλους τους Έλληνες «ρατσιστές» που δεν γουστάρουν το Ισραήλ:

18.01.2009
«ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οποίος καταδίκασε την επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε την πολιτική ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης»

12.01.2009
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Θέλω να εκφράσω στον κ. Πρέσβη, τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό. Η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό είναι και ιστορική και δεδομένη...
...συγκλονιζόμαστε από τις εικόνες της σφαγής του άμαχου πληθυσμού, ακόμα και μικρών παιδιών, που είναι θύματα αυτού του πολέμου, αυτής της επίθεσης.

Εκτυλίσσεται όμως και ένα νέο έγκλημα (ΣΣ. έγκλημα των Ισραηλινών εννοείται), που είναι η απουσία, η απαγόρευση ουσιαστικά πρόσβασης ανθρωπιστικών οργανώσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό...

Έχουμε κάνει έκκληση και κάνω και σήμερα έκκληση κ. Πρέσβη, προς το Ισραήλ, να ανοίξει διόδους και να αφήσει ελεύθερα περάσματα, ώστε να μπορεί να φτάσει επιτέλους η ανθρωπιστική βοήθεια, τουλάχιστον αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια, στους Παλαιστίνιους, στα θύματα αυτού του πολέμου (ΣΣ. Σ' αυτά που έλεγε, μέσω Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για το εξωτερικό ο Γιωργάκης φυσικά δεν γίνεται έκκληση προς τους ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ αλλά γίνετε έκκληση γενικά και αόριστα... στο εσωτερικό βέβαια άμα λάχει καρφώνουμε και τους ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...)...»

4.01.2009
«Kαταδικάζoυμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και όλα τα Μέλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο... (ΣΣ. Το ότι στις 4 Ιανουαρίου του 2009 εκφράζουν την απογοήτευσή τους που το Συμβ. Ασφ. του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία για την έκδοση ψηφίσματος, κρατήστε το για το τέλος...)»

30.12.2008
«...Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους, όπως και των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ... (ΣΣ. ενώ στο εξωτερικό απευθυνόμαστε πρώτα στη Χαμάς να σταματήσει τους βομβαρδισμούς... στην Ελλάδα καταδικάζουμε πρώτα απ' όλα τους Ισραηλινούς και μετά τη Χαμάς...)»

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο YORGO ΛΟΙΠΟΝ...
ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ...

ΥΓ. Για να δείτε τι μπουγάδες κάνουνε... προσέξτε πιο πάνω ότι στις 4 Ιανουαρίου ο Yorgo δηλώνει: «Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας» ενώ στη σελίδα της SI η δήλωση του Yorgo που δήθεν φέρει ημερομηνία 31.12.2009, δηλ. 4 μέρες πριν, λέει ότι: «The SI RALLIES THE RECENT RESOLUTION by the UN Security Council».
Η εξήγηση είναι απλή:
Η δήλωση του Yorgo που στην σελίδα της SI φέρεται να έχει ημερομηνία 31.12.2008 έγινε μέρες μετά και όχι στις 31.12.2008 μιας και στις 31 Δεκέμβρη δεν υπήρχε το ψήφισμα του ΟΗΕ το οποίο «υποστηρίζει» η δήλωση του Yorgo!!! Παρόλα αυτά στη σελίδα της SI έβαλαν ότι η δήλωση έγινε στις 31.12.2008 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ...