24 Απριλίου 2009

Ο ανύπαρκτος σεβασμός του ΠΑΣΟΚ στις Ανεξάρτητες Αρχές και στις αποφάσεις τους: Παράνομη η εγγραφή "φίλων" του Κόμματος!

Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως γνωστόν τη Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις τις αλλά και τους ίδιους τους Θεσμούς, α λα καρτ. Κατά πως το βολεύει δηλαδή. Η πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων που είχα με την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, στο πολύ καλό site της www.onned-korinthias.gr, ήταν η αφορμή για να ανακαλύψω κάτι που ομολογουμένως μου είχε διαφύγει:

H λίστα "φίλων του κόμματος", που κατάρτισε το ΠΑΣΟΚ το 2004 προκειμένου να συμμετάσχουν στις Μπααθικού τύπου εκλογές για την ανάδειξη του Γιωργάκη στην προεδρία του Κινήματος, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και αντίθετη στον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα!

Παραθέτω αυτούσιο το δημοσίευμα της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, μαζί με το link για να δείτε την ίδια την απόφαση:

Image

Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με την 6/2004 απόφασή της αναγνώρισε ως παράνομη τη λίστα φίλων που κατάρτιζε το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων αναφέρει ότι «…η δημιουργία αρχείου προσώπων που δεν είναι μέλη του κόμματος δεν είναι νόμιμη και επομένως δεν χορηγεί την αιτούμενη άδεια για τη συγκρότηση του προαναφερόμενου αρχείου…».

Και αν κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει για τη χρήση της στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ 2 μέρες μετά την απόφαση, στις 8/2/2004, μάλλον δυσκολεύεται να κάνει το ίδιο για τη χρησιμοποίηση της ίδια λίστας την ημερομηνία επανεκλογής του, στις 11 Νοεμβρίου 2007.

Θέση μας είναι ότι ο σεβασμός στη νομιμότητα είναι η προϋπόθεση και όχι το προσόν για ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Με ορισμένους απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε την ίδια γνώμη.

Ολόκληρη την απόφαση της Αρχής στο www.onned-korinthias.gr

Σημείωση: Oι αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών δεν είναι δεσμευτικές για τις Κυβερνήσεις, ούτε εκτελούνται υποχρεωτικά. Αλλά ηθικά θα έπρεπε να εφαρμόζονται. Αλλά είπαμε, για το ΠΑΣΟΚ αυτά είναι "ψηλά γράμματα" και οι αποφάσεις χρησιμοποιούνται κατά το πως μας βολεύει. Έτσι έκανε "ευαγγέλιο" την απόφαση του Δαφέρμου για τις ταυτότητες, αλλά την απόφαση για τους "φίλους", την έκανε "γαργάρα"...